Beauty

Liquid lipstick aanbrengen als een pro doe je als volgt

Liquid lipsticks zijn super populair en wij snappen wel waarom. Wie wil er nu niet dat haar lippenstift de hele dag perfect blijft zitten, super gepigmenteerd én kiss proof is?! Toch is een liquid lipstick nét even anders dan een gewone lippenstift. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het volgende. Hierbij tips om liquid lipstick aan te brengen als een pro.

1. Van een liquid lipstick heb je minder product nodig dan van een normale lippenstift. Zoals je misschien al gemerkt hebt droogt een liquid lipstick redelijk snel. Daarom werkt het niet om meerdere lagen aan te brengen als de lipstick eenmaal droog is. De kleur wordt er niet feller van en ook verandert de dekking niet. Je maakt er alleen maar een smeerboel van, niet doen dus! Tip: maak je applicator schoon voordat je het gebruikt. Zo weet je zeker dat je niet te veel op je lippen smeert. Wil je toch nog een laagje aanbrengen? Hap dan in een tissue wanneer de lipstick nog ‘nat’ is. Nu kun je nog een laagje aanbrengen.

2. Liquid lipstick staat erom bekend lang te blijven zitten, maar door de matte formule drogen je lippen sneller uit. Daarom is het belangrijk om je lippen goed te verzorgen voordat je een liquid lipstick aanbrengt. Scrub je lippen goed en gebruik een verzorgende lippenbalsem. Draag niet elke dag liquid lipstick, maar geef je lippen tussendoor ruimte om te ‘ademen’.

3. Voor een precieze applicatie is het van belang dat je snel te werk gaat omdat de formule snel droogt. Het is handig om eerst de lipstick aan te brengen op je onderlip. Druk je lippen vervolgens op elkaar zodat de kleur zich verspreid. Je kunt nu je lippen bijwerken met een kwastje. Het is niet nodig overal een extra laag aan te brengen met de applicator.

4. Omdat de formule longlasting is, is de liquid lipstick perfect om te dragen tijdens een etentje, lange schooldag of een make out sessie met the boyfriend. Dit betekent wel dat de lipstick ook moeilijk eraf gaat. Het is daarom belangrijk om ’s avonds de lipstick goed te verwijderen met een make-up remover samen met de rest van je make-up. Hierna verzorg je je lippen met een lippenbalsem.

5. Heb je een foutje gemaakt tijdens het aanbrengen van je lipstick? Wees niet bang dat je gedurende de dag rond moet rondlopen met een uitgeschoten roze streep. Gebruik een wattenstaafje met wat make-up remover om je lipstick bij te werken. Je kunt eventueel ook met concealer te werk gaan voor een nog preciezer resultaat.

6. Merk je dat je liquid lipstick toch sneller vervaagt? Smeer dan in het vervolg een beetje foundation op je lippen. Geen hele lagen, maar gewoon wat je nog over heb van je kwast. Nu heeft de lipstick iets om aan vast te houden en zo blijft het beter zitten.

7. Gebruik tijdens het aanbrengen van een liquid lipstick áltijd een spiegel, of learn the hard way... Een foutje is namelijk snel gemaakt. Ben je nog niet zo’n held in het aanbrengen van liquid lipstick? Laat dan de felle kleuren nog even links liggen en kies voor nudes. Nudes staan net zo mooi, maar kosten minder oefening en tijd.

Lees ook:

Bron, bron, bron