Lifestyle

4 Nederlandse YouTube-kanalen die je waarschijnlijk nog niet kent

Kan jij ook eindeloos YouTube afstruinen, filmpjes kijken en totaal de tijd vergeten? Jep… Wij doen het ook! Er zijn oneindig Engelstalige YouTube kanalen, maar mis jij af en toe ook niet ons eigen taaltje? Vandaag delen wij met jou vier Nederlandse YouTube kanalen die jij vast nog niet kende. Kijk snel verder om erachter te komen op wie jij je echt moet abonneren.

Speciaal voor alle YouTube-fans zijn wij op zoek gegaan naar de állerleukste Nederlandse YouTube kanalen. De kanalen die we voor je geselecteerd hebben posten minstens één keer per week een video, dus elke week kijkplezier gegarandeerd.

Dit was Domien

Watch on YouTube

Het kan best zijn dat de naam Domien Verschuuren bij jou een belletje laat rinkelen. Domien is namelijk ook radio DJ bij 3FM, maar sinds een half jaar ook YouTuber. Het kanaal heeft dezelfde naam als zijn radioprogramma. Elke vrijdag komt er een nieuwe vlog online op zijn kanaal waarin hij laat zien wat hij dagelijks meemaakt. Je hebt dus gelijk een kijkje achter de schermen bij 3FM, super leuk!

Zondag met Lubach

Watch on YouTube

Misschien kennen jullie dit programma al van onze oude vertrouwde kijkbuis. Zondag met Lubach wordt namelijk uitgezonden op NPO 3. Maar wat jullie misschien nog niet weten is dat het volledige programma elke week op YouTube wordt gepubliceerd? Op deze manier kijk je korte filmpjes van de show terugkin de vorm van kleine clipjes. Super handig als je geen tijd hebt om een hele tv-uitzending te bekijken. Bonus: Arjen vlogt ook hoe het eraan toegaat achter de schermen.

#BOOS

Watch on YouTube

Tim Hofman, die kennen we natuurlijk wel! BNN ziet het succes van YouTube en kiest ervoor om met Tim in de hoofdrol een eigen kanaal te starten. Tim gaat in de video’s met zijn team op pad om problemen van mensen die boos zijn op te lossen. Het gaat hier vaak om jongeren die door bedrijven of instellingen zijn ‘gefraudeerd’. Denk aan oplichting met concerttickets, nieuwe producten die kapot gaan of iets anders waar je gewoon #BOOS over bent. Het BNN kanaal is het jongste kanaal van deze vier, maar telt nu al bijna 160.000 abonnees.

Kud

Watch on YouTube

Kud is één van de populairste Nederlandse cartoon-kanalen. Of het nu om Pokémon Go gaat of over zwarte piet: Kud heeft overal wel wat over te zeggen. Je moet wel tegen wat grof taalgebruik kunnen, want het kan er soms hard aan toegaan. Kud plaatst elke week een video en bestaat al sinds 2006, dus reken maar uit! Hier ben je nog wel een dagje zoet mee. 😉

Lees ook:

Door: Roos Sipkes