Lifestyle

8 dingen die je moet weten over de gloednieuwe iPhone 7

Apple lovers hebben er met smart op gewacht en gisteravond was het eindelijk zover. De nieuwe iPhone 7 is officieel aangekondigd! En wat gingen er al veel geruchten rond. De iPhone 7 zou geen koptelefoonaansluiting meer hebben, hij zal in vijf kleuren beschikbaar zijn… Wat is er precies van waar? Girlscene zet alles over de iPhone 7 voor jou op een rij.

1. De telefoon is waterdicht
Telefoon in de wc laten vallen? Een bak met rijst is niet langer nodig, de iPhone 7 is water- en stofbestendig! Dit betekent echter niet dat je kunt gaan zwemmen met je smartphone, maar hij kan een zwempartijtje van maximaal 30 minuten doorstaan. 

2. De telefoon is verkrijgbaar in nieuwe kleuren
Er is misschien niet heel veel veranderd aan het design, maar toch zijn er een paar opmerkelijke updates. Zo zijn de antennebanden achterop de telefoon zo goed als verdwenen én heb je de keuze uit twee nieuwe kleuren: Gitzwart (hoogglans) en zwart (mat). Daarnaast blijven zilver, goud en roségoud verkrijgbaar.

3. De camera is beter
Je kunt je poriën zowat tellen met de 12-megapixel camera van de iPhone 7.  De selfiecamera is eveneens beter met een 7-megapixel FaceTime HD-camera. Daarnaast is de lens groter en is de camera voorzien van optische beeldstabilisatie. De flitser aan de achterkant bestaat niet meer uit twee, maar uit vier LED’s die 50 procent helderder zijn dan de die van de iPhone 6s. Dat is nog niet alles: door de nieuwe TrueTone-flits kun je jouw foto’s nog beter belichten.

4. Het scherm is helderder
De beeldresolutie blijft hetzelfde, maar Apple heeft het scherm wel 25% helderder gemaakt.

5. Het geluid is krachtiger
Muziek luisteren op je iPhone wordt nog aantrekkelijker, de stereoluidsprekers zijn twee keer zo krachtig als die van de iPhone 6 én er bevindt zich nu ook een speaker aan de bovenkant zodat je altijd stereogeluid hebt. De kwaliteit van de telefoonluidspreker is eveneens verbeterd.

6. De batterij gaat langer mee
Een grote ergernis van iPhone-gebruikers: de batterij gaat zo snel leeg. Hier heeft Apple wat aan gedaan, de nieuwe iPhone gaat gemiddeld twee uur langer mee dan de iPhone 6s.

7. De koptelefoonaansluiting verdwijnt
En ja hoor, de geruchten zijn waar. De iPhone 7 is niet voorzien van een koptelefoonaansluiting. Apple laat dit weg om de telefoon nog platter te kunnen maken. Je hebt vanaf nu twee opties: je gebruikt een bluetooth-hoofdtelefoon of je gebruikt een verloopstukje waarmee je jouw vertrouwde oortjes kun koppelen. Dit verloopstukje krijg je overigens gratis bij de iPhone 7, wat vrij bijzonder is voor Apple die nooit gratis accessoires geeft. 

8. De telefoon heeft een andere home-knop
De knop is sneller gemaakt en is nu drukgevoelig. De thuisknop kan het verschil voelen tussen hard en zacht drukken.

Wil jij een iPhone 7 bemachtigen? Je kunt de iPhone 7 via T-Mobile bestellen. 

Lees ook:

Bron, bron, bron