Lifestyle

Zo geef jij je kamer een make-over met weinig geld

Je zit in je nieuwe kamer, maar het voelt nog niet helemaal als thuis. Helaas heb jij je laatste spaargeld al uitgegeven aan een nieuw interieur en de huur van die paar vierkante meter die nu van jou is. Vandaag geven wij tips hoe jij van je kamer een echt thuis maakt en hem praktisch indeelt. Lees je mee?

♥ Koop een vloerkleed
Dit geeft je kamer gelijk een warmere uitstraling en is ook nog een lekker zacht aan je voetjes!

♥ Maak gebruik van je ruimte
Is je kamer heel klein? Maak dan optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Denk goed na voordat je meubelen aanschaft. Niks is vervelender dan dat je er achteraf achterkomt dat je tafel helemaal niet in je kamer past. Wil je een eettafel(tje) kopen? Neem een uitschuifbare tafel, deze kun je uitschuiven als er bezoek komt. Heb je ook gelijk een bureau om je huiswerk aan te maken, multifunctioneel dus. Komt er vaak bezoek lang, maar heb je geen plek voor stoelen? Koop een paar klapstoelen, vaak kun je deze handig bevestigen aan de muur.

♥ Kussens
Heb je geen plek voor een bank op je kamer? Koop wat leuke kussens en leg deze op je bed, et voilá, kan prima door als bank als je bezoek krijgt.

♥ Zithoekje
Heb je een hoogslaper, maar heb je geen idee wat je met de ruimte onder je hoogslaper moet? Maar er een leuk zithoekje van! Leg verschillende kussens op de grond en klaar! Ook zonder hoogslaper is deze zithoek perfect, hij is namelijk gemakkelijk op te bergen. Schuif het bijvoorbeeld onder je bed, niemand die het ziet.

♥ Woon- en slaapkamer
Wil je het slaap- en woongedeelte van elkaar scheiden? Kijk of het mogelijk is een vide te laten maken. Vind je dit te ingewikkeld? Je kan het natuurlijk ook afschermen met een leuk gordijntje of een scherm.

♥ De kringloop
Is je kamer nog een beetje saai? Of heeft het een kleine touch up nodig? Breng eens een bezoek aan de kringloop (of de zolder van je grootouders). Hier vind je vast spulletjes waarmee je jouw kamer een kleine make-over kan geven. Denk aan leuke fotolijstjes, een mooi schilderij of een nieuwe lamp. Zit er geen kringloop bij jou in de buurt? Er zijn tegenwoordig ook veel Facebook-groepen waarin mensen bij jou in de buurt spullen aanbieden voor een prikkie.

Hang het aan de muur
Weet je niet meer waar je al je spullen kwijt moet? Creëer nieuwe ruimte door planken aan de muur te hangen. Staat ook nog eens hartstikke leuk!

♥ Gaaspaneel
Over aan de muur hangen gesproken: koop een gaaspaneel. Hang je liever niets aan de muur? Je kan deze ook leuk op je bureau of kast zetten. Dan begint het leuke gedeelte. Je kan ‘m helemaal stylen zoals jij zelf wilt. Hang er bijvoorbeeld met wasknijpers een leuke ansichtkaart in van je laatste vakantie of misschien heb je nog leuke polaroids liggen samen met je vriendinnen. Tip: ook handig om je sieraden aan te hangen, zo raken ze nooit meer in de knoop!

 Planten
Koop een plant. Het liefst een groene, deze geeft meteen veel sfeer in een kamer. Wist je trouwens dat het bewezen is dat een plant een rustgevend effect heeft op ons? Heb jij geen groene vingers meegekregen? Ga dan bijvoorbeeld voor een sanseveria of een cactus.

♥ Spiegeltje, spiegeltje…
Wist je dat een spiegel een kamer optisch groter laat lijken? Hang daarom een spiegel aan de muur, kan je meteen kijken hoe je eruitziet in je outfit of the day.

Lees ook:

Must reads 👀