Lifestyle

Met deze 9 tips valt er nooit meer een ongemakkelijke stilte tijdens een date

Daar zitten jullie dan: de eerste echte date. Jullie kletsen wat af: waar zit je op school, wat doe je voor werk en alles wat je kunt verzinnen. Maar na een tijdje is het voorbij en zitten jullie elkaar een beetje aan te staren. Ehm, tja… waar gaan we het nu over hebben? Met deze tips heb je altijd wat te zeggen en voorkom je die awkward stiltes!

1. Doe je huiswerk
Check voordat je het restaurant binnen stapt nog een keer zijn Facebook en Instagram. Houdt hij van reizen, koken, stappen en naar welke feestjes is hij geweest? Het geeft je in ieder geval een idee waar je over kunt praten.

2. Stel open vragen
Dus niet: houd je van reizen? Maar: wat is de mooiste reis die je ooit gemaakt hebt? Stel je vragen open, zodat je gesprekspartner hier uitgebreid op moet reageren.

3. Luister goed
Luister goed naar de ander. Als je zenuwachtig bent ga je misschien heel veel kwebbelen, maar probeer de ander ook de kans te geven om iets over zichzelf te vertellen, anders wordt het snel vervelend.

4. Vertel ook over jezelf
Aan de andere kant is het ook weer niet leuk als je alleen maar aan het luisteren bent. We snappen dat je misschien wat verlegen bent, maar probeer ook kansen aan te pakken om wat uitgebreider over jezelf te vertellen. Dus valt er een stilte na het verhaal van je date? Vertel dan eens iets wat je zelf hebt meegemaakt!

5. Loop even weg
Dat klinkt een beetje gek natuurlijk, maar je kunt een awkward stilte ook opvullen door even naar het toilet te gaan of een drankje te halen. Zo kunnen jullie alletwee even nadenken, ademhalen en tot jezelf komen. De sfeer als je terugkomt zal dan een stuk relaxter zijn.

6. Stay calm
Niet flippen, een stilte hoeft echt niet zo erg te zijn. Het wordt pas erg omdat je zelf gek gaat doen. Neem een slokje drinken, kijk even om je heen en lach even lief naar je date. Is de stilte nog steeds bezig? Maak dan een grapje. ‘zo, goed gesprek wel’, of ‘ik ben heel hard aan het denken maar weet even niks hoor!’.

7. Bluf
Een beetje bluffen kan nooit kwaad toch? Loopt het gesprek helemaal staak? Schep op over je briljante pokerkunsten, je geweldige skateboard-talent of verzin iets anders grappigs. Zeg het met een sarcastische en grappige ondertoon en je hebt gelijk iets om over te praten.

8. Check het nieuws
Als je echt heel bang bent voor ongemakkelijke stiltes kun je voor je date nog even het nieuws checken. Zo kun je, in geval van extreme stilte, een nieuwsonderwerp aanhalen. Leer je elkaar gelijk wat beter kennen.

9. Run!
Mocht het echt heel erg zijn: ren weg. Haha, dat menen we natuurlijk niet ;-). Maar als jullie date echt niet werkt… Tja, dan is dat maar zo. Niet alles kan goed gaan en je leert hier weer van voor je volgende date.

Lees ook:

Must reads 👀