Real life

Girls Issues: Wie vindt hij leuk?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wil omdat ze niet weet of een jongen haar leuk vindt.

Hoi Girlscene,

Ik vind een jongen die in mijn klas zit heel erg leuk. Al het hele schooljaar. Ik heb het tegen hem gezegd en hij zei dat hij mij wel leuk vond, maar dan als vriendin. Ik was er erg verdrietig om en ik voelde me heel erg kapot van binnen. Ik ben er nu een beetje overheen, maar ik zie hem 5 keer in de week en dat maakt het moeilijk om hem te vergeten. Nu gaat een van mijn beste vrienden heel erg close met hem om. Ik werd erg jaloers. Maar toen ik van haar hoorde dat hij veel over mij praat was ik niet jaloers meer. Ik zie hem wel meer met mijn vriendinnen omgaan en hij kijkt heel veel naar mij. Zo probeert hij bijvoorbeeld veel oogcontact te maken, haalt hij zijn hand door zijn haar als ik langsloop en probeert hij in de klas veel bij mij in de buurt te zitten.

Maar ik zie hem dan ook heel veel met mijn beste vriendin omgaan. Zo appen ze heel veel met elkaar en praten ze veel met elkaar. Ze gaan samen naar de speeltuin, naar huis of school fietsen, naast elkaar in de les zitten. Ik weet nu niet wat ik moet doen en of hij iemand leuk vindt. Ik wil dit graag weten, zodat ik weer een beetje normaal kan denken en normaal tegen mijn vriendin kan praten. Mijn schoolcijfers lijden hier ook onder en dat vind ik jammer. Ik heb het gevoel dat ik er niks tegen kan doen.

x anoniem

Lieve Anoniem,

De enige die je kan vertellen wat er aan de hand is, is de jongen in kwestie zelf. Het lijkt erop dat hij jou wel interessant vindt, maar misschien durft hij zich niet te uiten. Maar aan de andere kant: misschien vindt hij je vriendin ook wel interessant, omdat jullie leuke meiden zijn. Wat hij denkt of voelt, daar kunnen we jou niet bij helpen. We raden je aan om nog een keer met hem te praten en hem te vragen wat hij van jou of je beste vriendin vindt. Vraag om eerlijkheid. Als hij je weer afwijst, zou het heel rot zijn, maar dan kun je hem wel gaan vergeten. Ook denken we dat het goed is als je met je beste vriendin praat, vertel haar van je gevoelens voor hem en dat je het allemaal maar lastig vindt. Als je beste vriendin kan ze je vast helpen.

Liefs,
Girlscene

Lees ook:

Must reads 👀