Beauty

7 gouden tips om sterke nagels te krijgen

Ahhh, weer een nagel gebroken. Zo vervelend! Ben jij altijd de pineut als het om gebroken of gescheurde nagels gaat? En blijft je nagellak nooit zitten omdat je nagels gewoon te slap zijn? Daar kun je iets aan doen. Met de juiste verzorging kun je je arme nagels (want ze krijgen wat te verduren op een dag...) een stuk sterker maken dan dat ze nu zijn. Lees snel verder voor onze tips!

 Eet gezond
Net als voor de rest van je lijf is het ook voor je nagels belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet.

♥ Voed en verzorg je nagels goed
Neem een handenbadje met wat voedende olie erin. Droog je handen af en smeer je handen, nagelriemen en nagels in met een dikke, voedende crème of olie. Je kunt gaan voor een butter, maar ook voor kokosolie bijvoorbeeld.

♥ Behandel je nagels met knoflook
Wat?! Als je weleens last hebt van schimmels of andere bacteriën rond je nagels, kun je ze insmeren met een teentje knoflook. Dit schijnt goed te helpen, Als je daarna je handen wast met een lekkere zeep (wel een milde) hoef je je geen zorgen te maken over geurtjes.

♥ Behandel je nagels met citroen of tandpasta
Heb je hele verkleurde nagels? Probeer dan eens een badje met citroensap of tandpasta. Bij de citroensap doe je gewoon een flinke scheut sap in een badje met water. Je moet alleen opletten dat citroensap je nagels wel heel erg uitdroogt, dus gebruik daarna wel een goede crème. Bij de tandpasta smeer je je nagels in met tandpasta en laat je dit even opschuimen met water. Daarna afspoelen en je hebt weer mooie witte nagels.

 

A photo posted by Nailspretties (@nailspretties) on

♥ Laat je nagels niet te lang worden
Het is misschien aantrekkelijk om je nagels lang te laten groeien maar vijl ze (helemaal in het begin) gewoon netjes bij.

♥ Draag niet te vaak nagellak
Nagellak is super leuk, maar gun je nagels ook een week rust. En gebruik altijd een basecoat voordat je met felle kleuren aan de slag gaat! Kies bij voorkeur voor een basecoat die je nagels sterker maakt.

♥ Slik extra vitamine E
Verzorg jij je nagels super goed, maar wordt het niet beter? Probeer dan eens extra vitamine E te slikken. Vitamine E is essentieel voor sterke nagels en glanzende haren, dus misschien heb je hier wel een tekort aan.

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook