Lifestyle

14 dingen die iedere selfie lover herkent

Wie maakt er tegenwoordig geen selfies? Als je haar goed zit, je outfit geweldig is of je make-up beter dan ooit: let me take a selfie! We hebben niemand meer nodig om foto’s van ons te maken, want we doen het gewoon lekker zelf. En iedereen wier Instagram account helemaal vol staat met selfies herkent deze 14 dingen sowieso.

1. Het beste licht opzoeken. Want eh ja, met licht van voren wordt je selfie gewoon een stuk mooier dan wanneer het licht van achter komt. En met het licht van TL-buis kun je ook niks, dus kom maar door met die zonnestralen.

2. De foto iets van boven nemen. Je onderkin en wallen hoeven niet per se op je selfie.

via GIPHY

3. Je neemt eerst een paar proefselfies nemen om te zien hoe je make-up zit.

4. Foto’s van je goede kant nemen. Sorry lief vriendinnetje, maar ik MOET aan die kant staan want links is nu eenmaal mijn betere kant.

5. Je plaatst weleens een selfie van vier weken geleden. Met de hashtag #ootd. Ja ach, iedereen doet het weleens. 

6. Je schrikt regelmatig van je eigen selfie. OMG, in de spiegel zag het er toch beter uit.

via GIPHY

7. Als je op pad bent scan je regelmatig je omgeving, op zoek naar de leukste selfie achtergronden.

8. Je gooit standaard de helderheid en het contrast van je selfie omhoog en gooit er een lekker filtertje overheen. Bye bye oneffenheden!

9. Je plaatst weleens een foto waar je vriendin nét even iets minder charmant op staat, maar waar jij echt on fleek bent. Sorry!

via GIPHY

10. Als je je selfies zat bent, dwing je je vriendin om honderd foto’s van je te nemen voor dat ene leuke muurtje. Dan moet er wel iets tussen zitten toch?

11. Je maakt je wel een paar keer per dag schuldig aan de duckface.

12. Je hebt weleens geprobeerd een sexy selfie te maken, maar dit werd niet helemaal wat je gehoopt had.

via GIPHY

13. Als iemand vraagt of ze foto’s mag kijken op je telefoon, ben je eerst een half uur bezig om al je mislukte selfies te verwijderen.

14. Vroeger schaamde je je nog om in het openbaar een selfie te maken, nu boeit het je niks meer. Op school, op je werk, op straat: kan jou het schelen.

Lees ook:

Beeld: iStock