Beauty

5 gouden tips voor het reinigen van jouw huid

6

In het kader van Schone Gezichten Week van Garnier (vergeet niet om tot het einde door te lezen voor een winactie!) vinden wij het als Girlscene redactie extra belangrijk om te benadrukken hoe belangrijk het is om je gezicht te reinigen. Wist je dat 1 op de 3 vrouwen dat niet of niet goed genoeg doet? Shocking! Lees daarom in dit artikel hoe je je huid optimaal reinigt om de dag te beginnen én af te sluiten. Hierbij 5 gouden tips.

1. Reinig je huid twee keer per dag
We weten dat je gezicht schoonmaken aan het eind van de dag zeker niet de favoriete bezigheid van iedereen is, maar wist je dat je jouw huid 's ochtends eigenlijk ook moet reinigen? Als je slaapt is je huid hartstikke druk bezig met herstellen. Als je 's ochtends je gezicht niet schoonmaakt breng je je dagverzorging en make-up aan op vuil en zweet van je kussen. Dit veroorzaakt vaak in sommige gevallen puistjes en onzuiverheden. Juist daarom is het belangrijk om niet alleen aan het einde van de dag je huid schoon te maken, maar ook 's ochtends voordat je jouw dag begint! Zie het reinigen van je huid als je tanden poetsen, dat doe je ook twee keer per dag. :-) Oh, en het is ook heel belangrijk dat je niet alleen water gebruikt om je gezicht schoon te maken. Dat haalt maar 65% (!) van het vuil weg, terwijl je met bijvoorbeeld micellair water wel vuil en vettigheid optimaal weghaalt.

2. Wees voorzichtig
Je gezicht is natuurlijk een teer stukje huid en moet dan ook zorgvuldig en voorzichtig verzorgd worden. Gebruik geen scrubs of douchegels die voor je lichaam bedoeld zijn, want hier kun je jouw huid mee beschadigen en roodheden veroorzaken. Als je namelijk kleine wondjes in je gezicht maakt komen hier weer bacteriën in die puistjes kunnen veroorzaken. Op de Girlscene redactie gebruiken we graag micellair reinigingswater omdat dit make-up en viezigheid als een magneet aantrekt. Het gevolg? Je hoeft niet hard te boenen, maar krijgt wel makkelijk én snel een gereinigde huid. Zelfs waterproof make-up verwijder je makkelijk van je gezicht met het speciale micellair reinigingswater van Garnier voor langhoudende en waterproof make-up. Dit is het oranje flesje met witte dop.

3. Water
Vaak gebruiken meiden warm water om hun gezicht mee af te spoelen na het reinigen. Het probleem hiermee is dat je jouw huid zo uitdroogt en het de natuurlijke en beschermende oliën op je huid aantast. Het gevolg is een uitgedroogde huid en een overproductie van talg. Precies wat je waarschijnlijk niet wilt hebben. Het fijne aan micellair water is dat je gewoon met een watje over je gezicht heengaat en het niet eens hoeft af te spoelen. Zo kun je nooit die belangrijke oliën aantasten met te warm water en heb je dus wel een schone huid. Je mag zoveel make-up dragen als je wil of juist geen make-up dragen, zolang je het maar twee keer per dag netjes reinigt om zo goed mogelijk voor je huid te zorgen.

4. Huidtype 
Heel veel meiden vergeten dat je huidtype heel erg belangrijk is bij het bepalen van de juiste verzorging. Een vette huid moet namelijk compleet anders behandeld worden dan een droge of gemengde huid. Door het verkeerde verzorgingsproduct te kiezen kun je jouw onzuiverheden juist erger maken terwijl je juist wilt dat je met een stralend en fris gezicht rondloopt. Wanneer je een gemengde huid hebt kun je het beste voor de groene fles micellair reinigingswater van Garnier gaan en als je last hebt van puistjes en onzuiverheden past de PureActive variant met blauwe dop het beste. Girlscene's Renée zweert bij de PureActive op dagen dat haar huid onzuiver is.

5. Afdrogen
Zoals we al eerder aangaven hoef je bij micellair water je gezicht niet meer af te spoelen en daarom ook de huid gelukkig ook niet af te drogen. Soms kom je er natuurlijk niet onderuit, als je onder de douche uitkomt bijvoorbeeld. Je moet dan goed opletten dat je niet de eerste de beste handdoek van het rekjes pakt, want als je een handdoek pakt die al gebruikt is verspreid je namelijk weer bacteriën over je gezicht. Daarom is het vanuit hygiënisch oogpunt aan te raden om je gezicht aan de lucht te laten drogen of door een stukje keukenrol te pakken. Wanneer je huid vochtig is van de warme douche is deze al wat gevoeliger en we willen je huid niet nog meer irriteren. 

Oh, en vergeet niet om het papier op je huid te drukken in plaats van ruw te vegen. Dit kan de huid vast waarderen. ;-)


Klik hier als je de video niet kunt zien

Schone Gezichten Week
Garnier vindt het net als de Girlscene redactie erg belangrijk om te benadrukken hoe belangrijk het reinigen van je gezicht is. Ga daarom snel naar social media en deel daar net als de redactie een selfie met een gereinigd gezicht (zonder make-up) met de hashtag #schoongezicht en #garnier. Niet alleen vinden wij het dan super leuk om je selfie te bekijken, maar maak je ook nog eens kans op een Garnier pakket waarmee je een jaar lang je huid kunt reinigen. Love it!

Niet gewonnen maar wil je wel het micellair water uitproberen? De flessen zijn apart te koop bij de drogist vanaf €6,45 per fles.

Lees ook:

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met GarnierAdvertisement

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

6 reacties

 • 2 jaar geleden Maison

  Ik gebruik sinds kort die garnier micellair water met olie maar het valt me eigenlijk best tegen... ik vraag me af of ik het soms verkeerd gebruik ofzo.

 • 2 jaar geleden Sherry Masters

  handig

 • 2 jaar geleden fleurdk

  make-up verwijdering is het belangrijkste tweede is hydrateren met een creme bv/ lefery

 • 2 jaar geleden mien.vitae

  Dus kort gezegd, gebruik dagelijkse micellair water.

 • 2 jaar geleden MOU

  Ik vind dat micellair water van Garnier echt helemaal niks. Zit echt veel olie in en droogt mijn huid onwijs uit.

 • 2 jaar geleden ---

  'Dit veroorzaakt vaak in sommige gevallen puistjes en onzuiverheden.' eh...

 1. 1