Beauty

Contouren voor dummies

Make-up is voor een heleboel meiden maar een lastig onderwerp. Nieuwe lipsticks, wenkbrauwpotloden en mascara’s vliegen je om de oren. De contourtrend is dan ook iets waar wij een heleboel vragen over krijgen. Hoe zorg je er nu voor dat je uiteindelijk niet gewoon een oranje streep op je wang krijgt? In dit artikel leggen we alle trucjes achter het contouren uit!

Met contouren kun je jouw gezicht optisch dunner laten lijken en een mooie kaaklijn creëren. Zo sta je altijd goed op de foto en lijk je 5 kilo lichter. Wie wil dat nu niet? Kim Kardashian heeft de trend echt op de markt gebracht en alle beautybloggers maken er dagelijks gebruik van. Jammer is alleen dat deze techniek makkelijk mis gaat en het resultaat ziet er dan niet al te best uit. Wij geven je tips die gegarandeerd succes verzekeren. 

Goede producten
Wanneer je gaat contouren is het heel belangrijk dat je een bronzer kiest die niet oranje is. We willen namelijk niet het gezicht opwarmen, maar echt schaduwen creëren. Je mag ook kiezen voor een contourstick of crème als je liever geen poeder gebruikt, sommige bloggers zweren hier namelijk bij. Weet wel dat je dan kans hebt op een cakey gezicht. Gebruik altijd een matte bronzer, glitters kunnen we niet gebruiken. Dat accentueert je gezicht juist en dat willen we niet. Voor de highlighter mag je het zo heftig maken als je wilt. Ga helemaal los met de glans of ga voor een bijna mat en wit poeder. Het mag allemaal.

Favorieten op de redactie zijn het Hoola Bronzing Powder van Benefit en de Mary-Lou Minizer Highlighter van theBalm


Hoola Bronzer Benefit €33Mary-Lou Minizer Highlighter van theBalm €23,33

De basis
Omdat we straks met een highlighter aan de slag gaan, willen wij een vlekkeloos gezicht. Het glanzende poeder vergroot namelijk oneffenheden. Zorg ervoor dat je foundation en concealer netjes afgepoederd is met een setting powder. Als je dit niet doet krijg je namelijk vlekken en strepen in je contour, niet heel charmant. Wanneer je een stick of crème gebruikt, hoef je dit natuurlijk nog niet te doen. Dan poeder je af ná het contouren. 

Kies de juiste plekken
Elk gezicht moet anders gecontourd worden, maar er zijn een aantal basics die iedereen kan gebruiken. Je wilt dat je jubeenderen licht zijn (dus highlighter) en dat je kaak donker is (dus bronzer). Bij de haargrens mag je ook wat bronzer aanbrengen terwijl je jouw voorhoofd en kin juist wilt oplichten. Het plaatje hieronder geeft alles perfect aan. Door een donker randje om je neus aan te brengen lijkt deze kleiner. De highlighter bij je wenkbrauwen geeft ze optisch een lift. Maak het geheel af met een mooie blush

Bouw het op
Belangrijk is dat je niet teveel bronzer in één keer gebruikt. Haal je kwast voorzichtig door het poeder en tik ‘m af voordat je het aanbrengt op de huid. Je moet heel licht beginnen en het voorzichtig opbouwen. Je wilt natuurlijk niet dat je een zwarte vlek op je gezicht hebt als je klaar bent met poederen. Check dus ook geregeld of het er nog natuurlijk uitziet.

Blend
Nu komt de belangrijkste stap: blend tot je erbij neervalt! Gebruik een lekker grote kwast bij een poeder en een vochtige beautyblender wanneer je een stick of crème gebruikt. Alle harde randjes moeten worden verzacht zodat je highlighter en bronzer mooi in elkaar overlopen. Neem hier dan ook echt de tijd voor, want het maakt of breekt je look.

Ben je klaar en zit alles er netjes op? Geniet dan maar lekker van die scherpe kaaklijn en strakke jukbeenderen, want jij kunt nu jouw gezicht contouren!

Lees ook:

Must reads 👀