Lifestyle

7 dingen om te doen in de herfstvakantie

5

Veel meiden herkennen het wel: in de herfstvakantie slaat de verveling snel toe, want met dat slechte weer is er gewoon niet zo veel te doen. Dagenlang binnen zitten en Netflixen is op een geven moment ook niet meer leuk en je wil wel weer eens het huis uit. In dit artikel geven we je 7 dingen die je in die saaie vakantie kunt doen!

Dutch Design Week 
Van 22 tot 30 oktober is er in Eindhoven de Dutch Design Week. Er zijn dan ontzettend veel tentoonstellingen te vinden in de hele stad van gave nieuwe designers. Laat je inspireren tijdens een lezing of volg een workshop in het Strijp Area. 

Herfstwandeling
We weten dat het een beetje cliché is, maar een herfstwandeling kan heel erg gezellig zijn. Wanneer de blaadjes beginnen te verkleuren is het bos op z'n mooist. Neem een thermoskan met warme chocolademelk mee die je knus op een bankje opdrinkt terwijl je geniet van een pompoenkoekje. Hoe romantisch is dat? Je kunt natuurlijk ook met je vriendinnen en een camera op pad gaan om prachtige foto's te maken.

Ruim je kledingkast op
Ben je er nog steeds niet aan toegekomen om al die korte broekjes en topjes van de zomer uit je kast te halen? Het is niet het leukste klusje, maar ga eens door je kledingkast heen. Alle luchtige kleding die veel te koud is voor het najaar mag in een doos, die haal je er in de meivakantie wel weer uit. Maak een stapeltje van warme truien en je favoriete broeken. Dan hoef je nooit meer te zoeken naar een goede outfit. Dat bespaart je 's ochtends ook nog eens veel tijd! 

Oktoberfeest
In oktober zijn er natuurlijk weer flink wat feesten te vinden in Duitsland, maar wist je dat je de grens niet eens over hoeft om flink uit je dak te gaan? In Sittard zijn er een heleboel plekken te vinden waar tot diep in de nacht schlagers gedraaid worden en je schaamteloos in een lederhose rond mag huppelen. Hilarisch om een nachtje met je vriendengroep naartoe te gaan.

Schouwburg
Ouderwets een avondje naar de schouwburg gaan is een fijne afwisseling van de eindeloze bioscoopbezoekjes. Als student krijg je heel vaak korting en in bijna elke stad zijn er wel leuke voorstellingen te zien in het weekend. Voor €10 kun je al een show bekijken en dan ben je ook nog eens lekker cultureel bezig.

 

Een foto die is geplaatst door Beth (@itzbefan) op


Pimp je kamer
Nu het al wat kouder is geworden zit je ook vaker op je slaapkamer. Die mag dan ook wel een beetje opgeleukt worden! Zoek Marktplaats af naar gratis meubels die je vervolgens pimpt en ga de zolder op zoek naar oude sfeerlampjes die je kamer super gezellig maken. Trek er een hele dag voor uit en vraag al je vriendinnen om te helpen. Maak wat lekkere snacks klaar en zet de muziek zo hard mogelijk!     

Bezoek een stad
Er zijn in Nederland een heleboel steden die het bezoeken waard zijn en waar je misschien nog helemaal niet bent geweest. Ga een dagje shoppen in Maastricht, slenter door de Rotterdamse straten of maak een rondvaart in Groningen. Er zijn heel vaak acties waarbij je voor een klein bedrag een treindagkaart kunt kopen. Super handig wanneer je een city trip wilt maken!

Lees ook:

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

5 reacties

 • 2 jaar geleden NachoCheese

  Niet iedereen heeft herfstvakantie helaas

 • 2 jaar geleden Soepstengel

  Ik wilde dat ik dit allemaal kon doen. Leren en werk en is mijn ''vakantie''

 • 2 jaar geleden Gunter

  Even een kleine opmerking: in Duitsland is het Oktoberfest al geweest.

 • 2 jaar geleden Demi

  wat ook leuk is, is om gewoon te fietsen. maakt niet uit wat voor weer het is, het is altijd een geweldige kans om leuke en nieuwe locaties te vinden!

 • 2 jaar geleden Elies

  Misschien was het leuk geweest als jullie Walibi Fright Night erbij hadden gezet! Dat is mega populair.

 1. 1