News

Goed nieuws: het jongste kind maakt de meeste kans om miljonair te worden

Het jongste kind zijn heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is niet echt relaxed dat je altijd de kleinste kamer kreeg en dat de oudste nieuwe kleding mocht uitzoeken, terwijl jij het met de afdankertjes moest doen. Gelukkig is er ook goed nieuws, want wist je dat je als jongste kind de meeste kans hebt om miljonair te worden? Ha! Lees snel verder.

Is het dan echt zo slecht om thuis de jongste te zijn? Nah, niet als het op je financiën aankomt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de kinderen die als laatste zijn geboren in het gezin vaker eigen baas worden als de ouders geen ondernemers zijn. Wat betekent het nu precies? Lang verhaal kort: als jongste heb je meer kans dat jij een miljoenenbusiness opzet. Kijk, daar kun je mee thuiskomen. Wrijf dat er maar in!

Het onderzoek is uitgevoerd onder 6300 Britse mannen en vrouwen die geboren zijn in 1970 en broers en/of zussen hebben. In de gezinnen waarbij de ouders geen eigen bedrijf hebben is het jongste kind tussen de 43% en 49% vaker eigen baas op een leeftijd van 38, afhankelijk van de hoeveelheid broers en/of zussen. Het jongste kind heeft de meeste rebel eigenschappen en neemt daardoor meer risico. Dat loont, want dat kan je het meeste geld opleveren! 

Dus ben je de jongste thuis en heb je altijd al je eigen bedrijf op willen zetten? Dan ziet je toekomst er hartstikke goed uit. 😉

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

    Must reads 👀