Lifestyle

Heftig verhaal: Mijn vader is depressief

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje met een depressieve vader.

Mijn vader is sinds mijn moeder zwanger was van mij al depressief, gedurende mijn leven dus. Tot afgelopen jaar kon ik me hier goed voor afsluiten. Meerdere therapieën hebben bij mijn vader niet geholpen. Hij liegt en hij manipuleert zijn psychologen. Ook heeft hij diabetes, waar hij nooit mee om heeft leren gaan. Begin dit jaar nam de depressie nog ergere vormen aan. Hij huilde vaak, maakte nog meer ruzie met ons en staarde altijd voor zich uit.

In februari heeft hij in een hypo zelfmoord proberen te plegen. Nog meer therapieën volgden, maar nog steeds was er geen enkel effect. Afgelopen juni deed hij een tweede zelfmoordpoging. Bij beide zelfmoordpogingen stond ik erbij. De eerste keer probeerde hij het met teveel insuline. De tweede keer met messen. Mijn moeder en ik zijn toen het huis uitgevlucht, hebben de politie en ambulance gebeld en zijn wij bij de buren gaan schuilen.

Ik kan steeds minder goed met al deze dingen omgaan. Tot juni wist niemand dat het zo slecht met mijn vader ging. Hij deed naar de buitenwereld toe alsof hij de normaalste man ter wereld was. Niemand had het door. Mijn moeder, mijn twee broers, mijn zus en ik hebben nooit iets aan anderen verteld. Deels uit schaamte, maar ook omdat mijn vader mijn moeder bedreigde. Vroeger kon ik me voor alles afsluiten, inmiddels gaat het niet meer.

Ik heb te veel gezien, te veel meegemaakt. Veel mensen snappen het niet. Mijn vader heb ik sinds juni al niet meer gesproken. Ik ben ontzettend boos op hem, door alles wat hij mij en mijn familie aan heeft gedaan, en nog steeds doet. Ik heb nooit een papa gehad en ik heb er ook absoluut geen behoefte meer aan nu. Ik heb een maand geleden ontdekt dat hij op een datingsite actief is. Hierdoor ben ik nog veel bozer. Mijn moeder is ondanks alles altijd bij hem gebleven en hoopt nog steeds op de man die waarmee ze vroeger getrouwd is. Ik heb geen hoop meer en ik twijfel nog of ik het contact wil verbreken. Waarschijnlijk wel, gezien het feit dat hij elke grens heeft overschreden en iedereen ontzettend veel pijn heeft gedaan.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal of Leven met’.

Lees ook:

Must reads 👀