Beauty

8 dingen die je NIET moet doen na het waxen van jouw bikinilijn

4

Geef toe: jouw koffer is voor de helft gevuld met bikini's. Elk meisje neemt steevast te veel bikini's mee op vakantie. Omdat we het liefst de hele dag in bikini doorbrengen op vakantie, bereiden veel meiden zich van tevoren goed voor. Een waxbeurt zorgt ervoor dat je de hele trip geen zorgen hoeft te maken over jouw bikinilijn. Tóch zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden nadat je hebt gewaxt. Wedden dat je deze don'ts nog niet wist?

Fout #1: in de zon liggen
Grote kans dat je vlak voor jouw vakantie een afspraak hebt gemaakt bij een waxsalon. Daarna kan het zonnen beginnen! Maar pas op, want je huid is zeer gevoelig na het waxen. Het is daarom niet verstandig om volledig in de zon te liggen als je net een waxbeurt hebt gehad. Doe je dit wel, dan heb je kans op permanente zonschade of pigmentvlekken.

Fout #2: een duik nemen
Een frisse duik hoort bij vakantie. Maar als je net bent gewaxt kun je daar beter even mee wachten. Jouw huid is ontzettend gevoelig en extra vatbaar voor de bacteriën die er in zwembaden en in de zee zitten. Je hebt veel meer kans op een infectie en geloof ons: je wilt echt geen infectie down under. 

Fout #3: scrubben
Het is waar dat je goed moet scrubben als je bent gewaxt om ingegroeide haartjes te voorkomen. Hoe eerder je begint, hoe beter toch? Fout! Na het waxen is het juist ten strengste verboden om te scrubben. Door te scrubben als je net bent gewaxt, kan je huid ernstige schade oplopen. Wacht tenminste 48 uur met scrubben. 

Fout #4: intensieve workouts
Zware workouts zoals spinning, hardlopen en HIIT kunnen voor wrijving down under leiden, wat weer zorgt voor irritatie. Hot yoga is ook absoluut geen goed idee! Als je het te warm krijgt, wordt de pijn erger. Dit is jouw perfecte excuus om een avondje op de bank door te brengen in plaats van in de sportschool te zweten. Niet de ergste don't van de wereld, toch? ;-)

Fout #5: heftige seks
Je bent weer helemaal verzorgd down under, dat zal je lover leuk vinden! Je bent helemaal klaar voor sexy time. Moet je vooral doen, maar niet te heftig! Jouw gevoelige huidje zal het niet waarderen als er te veel wrijving is. Doe het liever slow and tender en bewaar die intense vrijpartijen voor later.

Fout #6: strak ondergoed dragen
Die grote oma-onderbroeken kunnen weer de kast in nu je niks meer te verbergen hebt. Maar te strak ondergoed is een absolute no go als je net bent gewaxt. Hier is jouw gevoelige huid nog niet aan toe. Strakke skinny jeans zijn ook geen goed idee, kies liever voor maxi jurken en losse broeken. Strakke kleding leidt tot meer wrijving en dat zorgt ervoor dat je meer pijn hebt dan nodig. 

Fout #7: bodylotion gebruiken
Dit geldt voor bodylotion met parfum en alcohol. Jouw tere huid is ontzettend gevoelig en kan heftige ingrediënten absoluut niet verdragen. Laat jouw bikinilijn zoveel mogelijk met rust. Na 48 uur kan jouw huid al wat meer hebben, maar het is sowieso geen goed idee om met heel chemische producten in de buurt van jouw vagina te komen. 

Fout #8: in bad gaan
Het is beter om de eerste week te douchen en een bad te vermijden. In de douche spoelen bacteriën meteen weg, in een bad blijven de bacteriën juist hangen. Geen goed idee als je net bent gewaxt, omdat je de eerste tijd extra vatbaar bent voor infecties.

Tip: Op zoek naar een goede waxsalon? The Waxing Company is groot favoriet bij de redactie, en heeft filialen in Amsterdam, Utrecht, Almere en Antwerpen. Hier werken ze met de beste depiladora’s die hygiënisch en, niet geheel onbelangrijk, snel werken zodat je zo min mogelijk pijn ervaart. Enne... Drempelvrees is nergens voor nodig. Alle behandelingen zijn voor de depiladora's dagelijkse kost :-). 

Lees ook:

Bron
Beeld: pixabay

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 2 jaar geleden fleurdk

  Goede tips! en voor irritaties lefery creme

 • 2 jaar geleden Nis

  Goed artikel!

 • 2 jaar geleden Dylan O'brien lover

  IK HEB SERIEUS DE HELFT VAN DEZE FOUTEN GEMAAKT FML

 • 2 jaar geleden sparklingdemon

  Ik gebruik altijd bodylotion van the body shop anders word mijn huid helemaal droog en rood en het prikt ook niet ofzo

 1. 1