Lifestyle

Instagram heeft zojuist de stomste functie ooit geïntroduceerd

‘s Ochtends even wakker worden en meteen even door je Instagram feed scrollen. Instagram is na al die jaren nog steeds leuk en verslavend, ook al is de app flink veranderd (*kuch* het regenbooglogo). Maar Instagram komt nu met nóg een nieuwe update en mensen zijn niet blij. De nieuwe functie komt ons namelijk héél bekend voor…

Instagram introduceert ‘Instagram Stories’, hiermee kun je foto’s en video’s plaatsen die tot 24 uur te zien zijn. Goh, waar hebben we dat eerder gezien? Snapchat staat juist bekend om de foto’s en video’s die na een dag weer verdwijnen. Zelfs de naam is hetzelfde! En dat is nog niet alles. Je kunt de foto’s en video’s in Instagram Stories voorzien van emoji, tekst en tekeningen. Net als bij Snapchat!

Er zijn ook kleine verschillen. Je kunt Instagram Stories terugspoelen door op de linkerkant van het scherm te tikken. Zo hoef je niet het hele verhaal opnieuw te kijken zoals bij Snapchat. De feed van Instagram blijft ook hetzelfde, alleen zie je de Stories straks in de vorm van cirkeltjes bovenaan de feed staan.

Veel gebruikers zijn absoluut niet blij met de nieuwe functie. Zij vinden dat Instagram hierdoor te veel op Snapchat lijkt. Ze zijn teleurgesteld dat de functie letterlijk is gejat van hun concurrent. Instagram ziet echter wel brood in Stories. “Met Instagram Stories hoeft niemand zich zorgen te maken over het plaatsen van te veel foto’s. In plaats daarvan kan je zoveel delen als je wil, en zo creatief zijn als je wil,” staat er in een verklaring.

Instagram Stories wordt de komende weken bij alle gebruikers geïntroduceerd.  

Volg Girlscene op Instagram (@girlscene.nl) en Snapchat (girlscene_nl).

Lees ook: 

Bron, bron