Lifestyle

Dit zijn de allerleukste hits van juli 2016

Terwijl Qmusic DJ Lieke aan het genieten is van een heerlijke vakantie, zitten wij hier bij Qmusic midden in de Qtop500 van de zomer. Veel oude zomerhits komen voorbij (van die nummers die ik – Marieke – in de campingdisco hoorde en mij aan mijn eerste vriendje doen denken). Maar ook een boel nieuwe muziek! Dit zijn de allerleukste hits van de maand juli.

Sak Noel feat. Sean Paul – Trumpets

Watch on YouTube
Het lijkt wel of je gegarandeerd succes hebt als je Sean Paul toevoegt aan je ‘squad’. Hij flikt het elke keer weer om een zomerhit te scoren. Met Sia is hij al maanden lekker bezig in ‘Cheap Thrills’, samen met Enrique Iglesias is hij een fijn duo en dan nu ook weer met Sak Noel. Dit is echt zo’n liedje dat super hard aan moet als je met je ouders in de auto naar Frankrijk zit. Twijfel alleen een beetje wat zij ervan vinden… 

Jonas Blue & JP Coopers – Perfect Strangers

Watch on YouTube
Een tijdje geleden kwam Jonas Blue opeens aanzetten met zijn remix van Fast Car. Stiekem dacht ik dat het daar wel even bij zou blijven, maar nee hoor! Perfect Strangers is de opvolger van zijn grote hit en kwam afgelopen vrijdag op 23 binnen in de iTunes top 30. Het is echt een beetje een tropical house sound, perfect dus voor tijdens pool parties. Oh en als je geen pool hebt (bedoel, wie heeft dat nou?) dan kun je gewoon een paar emmers water vullen en in je achtertuin gaan staan. Speakers aan, buren uitnodigen; super gezellig!

MØ – Final Song

Watch on YouTube
Oék, misschien niet meer gloedjenieuw, maar nog steeds best vers en hoog in mijn favorietenlijstje: Final Song van MØ. Dit is echt zo’n laat-op-de-avond liedje. Warm in je huis, alle ramen open en op je bed nog een beetje een tijdschrift doorbladeren of appen met een vriendin. MØ is een Deense zangeres en eigenlijk heet ze Karen Marie Ørsted. Je kunt haar ook nog kennen van de hit ‘Lean On’ van Major Lazer.

Major Lazer, MØ en Justin Bieber – Cold Water

Watch on YouTube
En die MØ zit niet bepaald stil! Ze is namelijk opnieuw de studio ingedoken met Major Lazer én met Justin Bieber! Ed Sheeran schreef ook nog mee en zo werd Cold Water geboren. Het is de eerste single van het vierde album dat Major Lazer en hij lekte al uit voordat ‘ie uitkwam, maar dan wel in een heel slechte kwaliteit. Nu is ‘ie officieel uit en kan Cold Water dus op je zomerplaylist! De naam zorgt alleen al voor verkoeling.

Sam Feldt – Summer on You

Watch on YouTube
Gewoon geboren in Boxtel: Hollands glorie Sam Feldt! Hij had vorig jaar een internationale hit met Show Me Love en pakt nu door met Summer On You. Als je het woord zomer in je titel verwerkt, vind ik wel dat je dat waar moet maken. Nou, dat doet ‘ie! Dat gitaartje aan het begin, vervolgens de beat erbij en zelfs nog een steel drum! Het is trouwens helemaal een Hollandse aangelegenheid, want het Nederlandse duo Lucas&Steve werkt ook mee en de zang is van de Nederlandse singer-songwriter Wulf.

Katy Perry – Rise

Watch on YouTube
Deze staat non-stop op repeat bij mij. Het is echt zo’n ‘go for it’ nummer. De eerste keer dat ik het hoorde, had ik meteen kippenvel. Katy heeft het bewust vlak voor de Olympische Spelen uitgebracht en de NBC (zeg maar de Amerikaanse NOS of RTL) gebruikt het opzwepende nummer dan ook voor de televisie-uitzendingen over de Spelen in Rio. Zelf zegt Katy trouwens over dit nummer: “Nu, meer dan ooit, is het nodig dat onze wereld verenigt. Ik weet dat we samen de angst kunnen ontstijgen, in ons land en in de wereld.

One Republic – Wherever I go

Watch on YouTube

Het was al even geleden dat Katy Perry met wat nieuws was gekomen. Hetzelfde verhaal bij One Republic. Gelukkig zijn ze er eindelijk weer en hoe! Wist je trouwens dat de zanger van One Republic, Ryan Tedder, ook heel veel muziek heeft geschreven voor Beyoncé, One Direction, Maroon 5 en Ariana Grande?

Fifth Harmony feat. Fetty Wap – All-in my head

Watch on YouTube

Dat talentenjachten veel goeds teweegbrengen, bewijst Fifth Harmony. Na Worth It en Work From Home komen ze alwéér met een nieuwe single. All In My Head heet ‘ie en grote kans dat je ‘m ook echt in je hoofd krijgt. Fetty Wap zingt ook mee en met zo’n artiestennaam kun je bij mij sowieso nog maar weinig fout doen. Fetty geeft het geheel een beetje een reggae-sound en dat maakt het dus echt zomers! Nu begrijp ik ook de badpakjes in de videoclip. 😉

Gnash feat. Olivia O’Brien – I hate you, I love you

Watch on YouTube
Ik zie bij ‘I hate you, I love you’ altijd zo’n groot bloemetjesveld voor me, zonnetje erbij en dan een meisje dat één voor één de bloemblaadjes uittrekt. “Hij houdt van me, hij houdt niet van me, hij houdt van me, hij houdt niet van me”. Maar de videoclip van dit nummer is heel anders. Geen bloemetjes, alleen maar donkere bossen en woeste wateren. Wel heel gaaf trouwens. En een lekker nummer!

Otto Knows feat. Avicii – Back where I belong

Watch on YouTube
Oké, de laatste in het rijtje. Moeilijk kiezen! Hoe doet Lieke dat elke maand?! Het is Otto Knows geworden met Back Where I Belong. Het is een samenwerking met Avicii, die een maand of drie geleden aankondigde er even tussenuit te gaan. Even geen tours en shows meer en juist wat meer tijd voor zichzelf. Maar hij heeft dus blijkbaar wel een gaatje in zijn agenda gevonden om met Otto Knows de studio in te duiken. Gelukkig maar!

Welk nummer is jouw favoriet?

Must reads 👀