Travel

10 dingen die je niet mag vergeten in je handbagage

Een vakantie begint al met de voorpret. Pas als je jouw koffer aan het inpakken bent, heb je écht vakantie. Die nieuwe bikini en de strandhanddoeken liggen al in de koffer, daarna begint de kledingcrisis. Je denkt veel te lang na of je die rode of blauwe jurk mee moet nemen. Uiteindelijk gooi je uit haast je koffer dicht en moet je je haasten naar het vliegveld. Maarre… heb je wel de belangrijkste dingen in je handbagage bij je?

Terwijl je de grote koffer zorgvuldig pakt, schiet de handbagage er vaak bij in. Uit tijdgebrek gooi je maar alles bij elkaar in een tas en denk je eigenlijk niet goed na over wat er allemaal in hoort te zitten. Dat is nu verleden tijd! Vink dit lijstje af and you’re good to go. 
Let op: in dit artikel gaan we ervan uit dat je een grote koffer incheckt en dus niet je handbagage als enige bagage hebt. 

1. Portemonnee
Een no brainer, maar je zult je verbazen hoeveel mensen hun portemonnee vergeten als ze op vakantie gaan. Haastige spoed is zelden goed! Draag altijd je identiteitsbewijs bij je, maar vergeet ook niet je zorgverzekeringspas, pinpas/creditcard en cash. Als je je portemonnee maar hebt, dan kun je de wereld aan. 

2. Medicatie en pleisters
Slik je medicatie? Dan mogen jouw medicijnen natuurlijk niet vergeten worden. Paracetamol is ook handig voor het geval dat. Neem ook altijd pleisters mee, want je weet maar nooit. 

3. Oordoppen
Krijsende kinderen zorgen niet echt voor dat ontspannen vakantiegevoel, net als iemand die keihard smakt of een vriendinnengroep die extreem enthousiast is over hun vakantie naar Mallorca. Neem dus altijd oordoppen mee! Eindelijk rust, en zo kun je lekker in slaap vallen waardoor de reis nog sneller gaat. Oordoppen zijn ook een must als je last hebt van drukverschillen. 

4. Schoon ondergoed
Dit is voor the worst case scenario en hoewel we er niet vanuit gaan dat het gebeurt, is het toch handig om erop voorbereid te zijn. Het is mogelijk dat je bagage kwijtraakt op het vliegveld en je dus een tijdje zonder koffer moet doen. Meestal is ‘ie zo weer terecht, maar in de tussentijd is het wel zo fijn (en fris!) om schoon ondergoed bij je te hebben. 

5. Leesvoer
Nu we de broodnodige dingen hebben gehad, gaan we over naar de leuke items! Want hé, je kunt de reis maar beter zo leuk mogelijk voor jezelf maken. Neem altijd iets mee om te lezen. Het leuke van de zomer is dat onze favoriete tijdschriften speciale zomerboeken uitbrengen die je door de reis heen slepen. Genoeg te lezen, te zien, maar ook om te doen. CosmoGIRL!, GIRLZ, Hitkrant én MEIDEN hebben allemaal een zomerboek uitgebracht. Meer dan genoeg leesvoer dus! Ook handig: deze zomerboeken kun je altijd nog meepakken op het vliegveld. 


CosmoGIRL! beachboek – €5,99
GIRLZ zomerfunboek – €5,99
Hitkrant beachboek – €5,99
MEIDEN zomerboek – €5,99

6. Muziek
Muziek ontspant en dat is al reden genoeg om je telefoon of iPod vol te gooien met je favoriete nummers. Bovendien brengen zomerhits jou helemaal in de zomerstemming en zit je met een grote glimlach in het vliegtuig. Ook handig als je je even wilt afsluiten voor de omgeving!

7. Sjaal
Je gaat naar een exotisch oord, waarom zou je dan in hemelsnaam een sjaal meenemen? Nou, er is een heel goede reden! Op de grond is het misschien enorm warm, maar in de lucht is het ontzettend koud. Een grote sjaal is fijn om mee te nemen voor als je het koud krijgt of om te gebruiken als dekentje. 

8. Make-uptasje
Jouw mascara zit echt niet meer goed als je het vliegtuig uit stapt. Tijd voor een kleine touch up! Neem de broodnodige make-upproducten mee, je wil tenslotte niet met onnodig veel spullen sjouwen, zoals concealer en mascara. Die highlighter ga je toch niet gebruiken. Make-updoekjes zijn ook handig om mee te nemen voor eventuele foutjes en uitgelopen mascara!

9. Droogshampoo
Een vliegreis is funest voor je zomercoupe. Op de één of andere manier verlaat je het vliegtuig altijd met vet haar. Yuk! Het liefst zou je meteen onder de douche springen zodra je bent geland, maar je moet nog even wachten tot je bij jouw vakantieverblijf bent aangekomen. In de tussentijd kun je jouw bad hair day oplossen met droogshampoo. Neem wel een kleine bus mee, vloeistoffen van meer dan 100 ml. zijn niet toegestaan in het vliegtuig. Kun je niet zo snel een mini droogshampoo vinden? Talkpoeder werkt ook. 

10. Mini deodorant
Eerlijk is eerlijk: na een vlucht ben je niet meer zo fris. Of je nu drie uur of elf uur in het vliegtuig zit. Het is wel zo fijn om je even op te frissen zodra je jouw bestemming hebt bereikt. Gooi daarom altijd een mini spuitdeodorant, een roller of stick in je handbagage. Je vakantie kan beginnen!

Lees ook:

Must reads 👀