Travel

10 evenementen waar je naartoe moet in de maand augustus

Nu je al een tijdje vakantie hebt, begint de verveling ook een beetje toe te slaan. Ben je ook benieuwd welke evenementen je nog moet bezoeken deze zomer? Girlsene zet de leukste feestjes van augustus voor je op een rij. Van goedkope theatervoorstellingen tot enorme festivals. Wedden dat hier voor iedereen wel iets leuks in staat? 

Solar
Dit gave weekend vindt plaats in Roermond van 4 tot en met 7 augustus. Het festival mag je wel alleen op als je 18 jaar of ouder bent, dus houd hier rekening mee. Een afwisselend programma met zowel dj’s, rappers en bands zorgt voor de muzikale invulling van Solar. Daarnaast staat creativiteit ook centraal. Prachtige bouwwerken, gezellige spelletjes, komisch theater en natuurlijk het legendarische waterpistolengevecht is te vinden in Roermond. 
Kosten: €49 voor één dag, meerdere dagen gaan is voordeliger. 

De Parade
Dit evenement is tot en met 7 augustus in Utrecht te bezoeken, vanaf 12 tot en met 28 augustus staat het festival in Amsterdam. Op de Parade spelen meer dan 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in tenten en caravans, waarvan het merendeel speciaal voor het festival is gemaakt. De voorstellingen trekken van Rotterdam en Den Haag naar Utrecht en sluiten dan af in Amsterdam. 
Kosten: tot 16:00 is de toegang gratis, daarna betaal je €7,50. De aparte voorstellingen kosten van €2 tot €10.  

Airforce Festival
Op het militaire vliegveld van Enschede wordt op 6 augustus voor de eerste keer het Airforce festival gehouden. Je vindt hier 6 area’s met de hardere dance-genres. Het gaat een heftig feestje worden, dit is niet voor watjes.
Kosten: € 44,50 per ticket

Lowlands
In Biddinghuizen gaat het weer los deze zomer. 19, 20 en 21 augustus vindt hier namelijk Lowlands plaats! Op dit festival komt iedereen aan zijn trekken, of je nu een dance-, rock of popliefhebber bent. Zo zijn er optredens van onder andere Muse, Disclosure, Foals en Paul Kalkbrenner. Het is erg bijzonder dat er nog tickets verkrijgbaar zijn, want normaal is Lowlands in een paar uur uitverkocht!  
Kosten: €175

Lakedance
Lakedance is een festival dat twee keer per jaar plaatsvindt in Sunrise Beach Club in Aquabest te Eindhoven. De eerste editie van juni beviel zo goed, dat ze op 13 augustus gewoon lekker verder gaan. Met 5 podia heb je de hele dag genoeg te doen. Dansen in de zon en chillen aan het water, hoe goed klinkt dat? Let wel even op, je moet minimaal 18 jaar oud zijn. 
Kosten: € 39,50

Appelsap
Het hiphopminded muziekfestival uit de hoofdstad zal op 13 augustus voor het eerst neerstrijken in het Flevopark. Appelsap staat bekend om het introduceren van de nieuwste Amerikaanse hiphop en Britse Bass DJ’s aan het Nederlandse publiek. Dit is zeker niet een standaard festival! 
Kosten: €39, onder de 12 jaar mag je gratis naar binnen

Dance Valley
Op 13 Augustus is het weer tijd voor Dance Valley Festival! Als één van de oudste dance festival in Nederland transformeert de Velsen Vallei in Spaarnwoude elk jaar weer in een ware festival experience met een mix van verschillende muziekstijlen!
Kosten: €65

En omdat onze Belgische meiden gevraagd hadden om ook evenementen uit het zuiden toe te voegen:

Pukkelpop
Dit zomerse festival is te vinden in Hasselt van 4 tot en met 7 augustus. Met artiesten zoals Rihanna, Chase and Status, Jess Glynne en the Last Shadow Puppets zit je natuurlijk al goed, maar dit festival heeft meer te bieden dan alleen geweldige muziek. Ook de kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen dit weekend. Als het even kan moet je een nachtje op de camping blijven slapen met 40.000 andere festivalgangers. 
Kosten: dagticket €99, combiticket €199

Brussels Summer Festival
Van 5 tot en met 14 augustus kunnen cultuur- en muziekliefhebbers terecht in Brussel. Hier vindt namelijk de vijfde editie van het 10-daags zomerfestival plaats. Het belooft een heerlijk feestje te worden met geweldige muziek en veel culturele invloeden.   
Kosten: vanaf €15 tot €62 voor alle dagen

Maanrock
Dit jaar wordt er in Maasmechelen extra hard feest gevierd, Maanrock bestaat namelijk 20 jaar! Drie dagen lang, van 26 tot en met 28 augustus, mag je flink dansen op verschillende soorten muziek. Van pop en rock tot hiphop, techno, house en zelfs schlager, alle genres komen voorbij.
Kosten: gratis

Naar welk evenement ga jij deze zomer?

Bron