Lifestyle

Deze 9 boeken wil jij dit najaar lezen

Het najaar komt er aan en wat is er dan fijner dan opgekruld onder een dekentje een boek lezen? Terwijl de regen tegen de ramen slaat vermaak jij je prima met een stapel boeken aan je zijde. Heb je inspiratie nodig om de sombere dagen door te komen? Girlscene zet 9 boeken die jij dit najaar wil lezen voor je op een rij.

We hadden liefde, we hadden wapens – Christine Otten
In oktober komt het boek van Christine Otten uit. Het verhaal speelt zich af in North Carolina, in 1961. De hoofdpersoon leidt geweldloze acties tegen de rassenscheiding. Na twee heftige gebeurtenissen roept hij de zwarte bevolking op tot bewapening, waardoor hij doelwit van de Ku Klux Klan en de FBI wordt. Hij moet vluchten, samen met zijn gezin. Het verhaal is waargebeurd, wat deze roman nog ingrijpender maakt. Een boek om over na te denken.

Een jaar lang JA! – Shonda Rhimes
Shonda Rhimes is een invloedrijke schrijfster uit Amerika. Zo schreef ze onder andere de Grey’s Anatomy-serie. Maar spreken in het openbaar, interviews geven en op televisie verschijnen? Dat durfde ze allemaal niet. Toen ze zelfs een diner met Obama afzegde omdat ze niet durfde besloot ze het roer om te gooien. Ze zei een jaar lang ‘ja’ tegen alles waar ze normaal bang voor was. Dit leidde tot een turbulent jaar waar ze een boek over heeft geschreven. Super inspirerend!

Reis naar het einde – António Lobo Antunes
De hoofdpersoon van dit boek is een psychiater die een autorit maakt vanaf zijn vakantieadres naar een strand. De rit duurt een halve dag en onderweg denkt hij terug aan zijn kindertijd en haalt hij allerlei herinneringen op. Voor liefhebbers van literatuur is dit boek een aanrader!

De Gijzelaar – Karin Giphart
Houd je van spannende boeken? Dan moet je dit boek op je lijstje zetten. In oktober komt het nieuwste boek van Karin Giphart uit. Het gaat over een psychotherapeute die gespecialiseerd is in psychische schade bij asielzoekers, maar de therapeute zit zelf ook niet goed in haar vel. Dan krijgt ze op een dag een telefoontje van een cliënt of ze naar Ter Apel kan komen. Ze gaat en raakt betrokken bij een gijzeling. Zo spannend!

Lieve Amy – Helen Callaghan
Ook dit boek is perfect voor iedereen die van thrillers houdt. Margot is een columniste bij een krant. Ze geeft lezers advies op basis van hun brieven. Tot ze ineens een brief krijgt van iemand die al lang zoek is. Margot denkt eerst dat het een grap is, maar daarna krijgt ze nog meer brieven die allerlei details bevatten. Ze begint aan een zoektocht die uiteindelijk een race tegen de klok wordt. Het boek is mega-spannend en is perfect voor fans van bijvoorbeeld Nicci French.

Elke dag maandag – Jessica Brody
Hoofdpersoon Ellison heeft een verschrikkelijke maandag waar alles mis gaat. Ze verpest haar schoolfoto, haar vriendje maakt het uit, haar speech mislukt en ga zo maar door. Ze wilde dat ze het over kon doen… De volgende morgen wordt ze wakker en plots is het weer diezelfde maandag. Nu is ze voorbereid op alles, maar nog steeds loopt haar maandag niet zoals ze wil. En hoe vaak de maandag zich ook blijft herhalen: het wordt er niet beter van.

Expeditie Verraad – Liza Sips
Pippa is presentatrice bij een populaire zender en heeft een relatie met een knappe, bekende zanger. Het leven lijkt een sprookje, tot ze haar baan verliest en haar vriend alleen nog maar met een andere meid bezig is. Als ze de kans krijgt om mee te doen aan het programma ‘Expeditie Verraad’ pakt ze haar kans en gaat ze mee op reis. Daar komt ze iemand tegen die ze al een hele tijd niet gezien heeft en loopt alles anders dan ze had verwacht. Dit boek leest heerlijk weg, is spannend én romantisch.

Methode 15/33 – Shannon Kirk
Als jij wel van psychologische thrillers houdt, dan wil je deze lezen. Een jonge zwangere vrouw wordt ontvoerd, maar blijkt niet zo hulpeloos te zijn als je zou denken. Ze heeft een enorme drang om haar baby te beschermen én om haar ontvoerders terug te pakken. Ze is bijna nog koelbloediger dan haar ontvoerders… Hoe het afloopt als je iemand ontvoert die nog berekender is dan jijzelf, lees je in dit boek.

Terug naar het Zuiden – Kathleen Grissom
Jamie (zoon van een plantage-eigenaar en een slavin) vermoordt zijn vader en vlucht van de plantage om ergens anders een beter leven te gaan leiden. Dan blijkt dat de zoon van een goede vriend van hem gevangen is genomen om als slaaf te worden verkocht. Zijn vriend smeekt hem om hulp en Jamie moet wel terug naar de plantage, wat levensgevaarlijk is. Als je van historische romans houdt met wat spanning er in, moet je dit boek zeker lezen.

Welk boek ga jij op je lijstje zetten?