Lifestyle

19 redenen waarom jouw hond de allerleukste is

Je trouwe viervoeter, je beste vriend, je schat en degene die er altijd voor jou is: je liefste hond. En echt, er is geen hond zo lief en leuk als die van jou. Hij zorgt ervoor dat je je beweging krijgt, hij knuffelt je als je verdrietig bent en wacht je altijd op als je thuis komt. En zo zijn er nog veel meer redenen waarom zo’n beestje gewoon de allerbeste is.

1. Je hond voelt precies aan wanneer je verdrietig bent en komt je dan lekker knuffelen.

2. Je hond is hilarisch. Echt, wat dat beestje allemaal uitvreet, soms houd je het niet meer.

3. Er is altijd iemand in de buurt die met je op je eeuwige selfies wilt.

4. Je hond klaagt niet als je tegen hem klaagt. Sterker nog, hij kijkt je gewoon aan met die lieve ogen en dan is alles goed.

5. Je hond laat zich gewillig behandelen als aankleedpop. Zolang hij aandacht en knuffels krijgt vindt hij alles prima.

6. Je hond is bizar trouw. Als je per ongeluk over hem heen struikelt heeft hij je na 3 seconden alweer vergeven. En boos worden op het schatje lukt ook niet zo goed.

7. Het beestje zorgt ervoor dat jij lekker in beweging blijft, tijdens een wandeling trekken jullie het liefst een sprintje of doen jullie een potje voetbal.

8. Er komt altijd iemand naar de deur als je thuiskomt.

9. Als jij blij bent is hij ook blij. Hij is eigenlijk altijd blij.

10. Hij is de perfecte wingman, als jij een leuke jongen ziet tijdens het wandelen flikt je hond het altijd om op hem af te rennen. En tja, jij moet er wel achteraan dan…

11. Je hebt altijd gezelschap. Oké, je hond praat niet terug, maar hij luistert wel naar je, echt!

12. En omdat hij toch niet kan praten heb je gelijk iemand om je diepste geheimen aan te vertellen.

13. Je kunt je hond trucjes aanleren als je je verveelt. Hij vindt alles best, zolang hij jouw volledige aandacht maar heeft.

14. Je hond is briljant. Echt, hij is zo slim. Maar aan de andere kant, soms ook weer zo dom. Je herkent een hoop van jezelf in het beest.

15. Je hond is zo’n beetje het extra kind in jullie gezin. Hij heeft zo z’n eigen karakter en iedereen houdt rekening met z’n gewoonten.

16. Je ontmoet een hoop mensen. Behalve die leuke jongen ontmoet je ook anderen op bijvoorbeeld puppycursus of tijdens een wandeling in het park.

17. Je voelt je veilig, want je hond is super waakzaam. Niemand mag zomaar jullie huis in en hij zorgt ervoor dat niemand je pijn doet.

18. Strandwandelingen, boswandelingen: met je hond kom je overal.

19. Je hond is gewoon je allerbeste maatje en je hoopt dat je hem nog lang niet hoeft te missen!

Wat vind jij het leukste aan jouw hond?

Beeld: iStock