Lifestyle

Zo maak je jouw kamer herfst-proof

Wanneer het buiten kouder wordt en vaker gaat regenen, is het natuurlijk erg lekker als jij je op jouw slaapkamer terug kan trekken. Met warme kruik, een kopje thee en jouw kat in bed Netflixen is dan het fijnste wat er is. Wil jij weten hoe jouw kamer nog gezelliger gemaakt kan worden? Met deze zeven tips is jouw kamer binnen mum van tijd herfst-proof.

1. Dekens
Als de temperaturen dalen is het wel fijn om van jouw bed een warm holletje te maken. Kruip lekker weg onder dikke dekens en zorg er op deze manier ook voor dat je het niet fris kan krijgen. Misschien is zo’n elektrische deken wel wat voor jou wanneer je een echte koukleum bent. Je kunt beter een dunne pyjama aandoen met warme dekens dan in slaap vallen met je dikke trui een joggingbroek aan. Dan word je midden in de nacht waarschijnlijk heel zweterig wakker. 

2. Lampjes
Ga helemaal los met kerstlampjes en andere lichtjes. In de kelder bij je ouders staat vast nog wel een doos met versiering waar je vindt wat je nodig hebt. Houd je niet in, want eigenlijk wordt alles gewoon gezelliger wanneer je er een paar betoverende lampjes aan toevoegt. Hang ze aan jouw hemelbed (zie tip 7) en drapeer ze over een stoel of vensterbank in jouw kamer. 

3. Decoratie
Probeer zo goedkoop mogelijke een eigen hoofdbord te maken zoals hieronder in de video of plak je muur vol met mooie foto’s. Dromenvangers voegen ook veel gezelligheid toe en als je echt in de herfstsfeer wil blijven kun je bladeren, appeltjes, pompoenen (eigenlijk mag alles) gebruiken om je kamer nog meer te versieren. 

Watch on YouTube

4. Geurkaasen
Het is heerlijk om een paar gezellige kaarsjes aan te zetten op een donkere avond. Geurkaarsen zijn nu echt een hype waardoor er de meest bijzondere varianten te vinden zijn. Bij de Primark kun je al heerlijke geuren vinden voor €1 per kaars. Houd jij wel van een beetje luxe? Bij Douglas kun je namelijk erg chique exemplaren vinden. Wat vind jij van bijvoorbeeld van een pompoen en gember geur die Yankee Candle in het assortiment heeft?

5. Zorg voor warme voetjes
Als je voeten koud zijn, dan heb je het over je hele lichaam koud. Met warme kruiken en pittenzakjes kun je makkelijk die teentjes weer op temperatuur krijgen. Voordat je naar bed gaat vul je deze even met warm water of leg je het zakje even in de magnetron. Zo gepiept! Als je ‘s ochtends opstaat is het ook fijn wanneer je niet meteen over de koude vloer hoeft te lopen. Leg een fluffy kleed of nep vachtje neer naast je bed en zet ook jouw sloffen in de buurt. Dat is meteen veel fijner opstaan. 

6. Kussens en knuffels
Vraag je je af waarom je bed zo leeg aanvoelt? Probeer eens wat meer kussens toe te voegen in herfstkleuren zoals donkerrood, bruin, oranje en donkergroen. Wedden dat dit meteen verschil maakt! Vind je dit nog steeds niet cozy genoeg? Haal dan al jouw oude knuffels van zolder en verstop je onder een berg teddyberen.

7. Maak je eigen hemelbed
Wil je een beetje extra privacy en een romantische look aan jouw kamer geven? Kies dan voor een hemelbed. Het is ontzettend makkelijk te maken en je kunt eindeloos varieren. Wanneer je stevige stof gebruikt heb je meteen een lekker donker bed en bij een meer doorzichtige stof kun je in de zomer jouw hemelbed gebruiken als klamboe. Zie hieronder meer dan veertien ideeën voor een DIY, daar moet je wel mee aan de slag kunnen. 

Watch on YouTube

Hoe ga jij je kamer gezellig maken dit najaar?

Bron, bron