Lifestyle

Deze tips moet je weten wanneer je Pokémon Go speelt

Iedereen speelt tegenwoordig Pokémon Go, maar dit zogenaamde kinderspelletje is helemaal niet zo simpel! Probeer maar eens een Gym Leader te worden of een zeldzame Pokémon te vangen, dat valt vies tegen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de kilometers die je moet lopen om een ei uit te laten komen. Gelukkig leggen deze tips je uit hoe jij ‘the very best’ wordt! 

Vang een Pikachu
In het begin van het spel krijgt de speler de keuze uit drie starter Pokémon: Charmander, Bulbasaur of Squirtle. Wat het spel niet aangeeft, is dat wanneer je wegloopt van deze drie, je ook voor Pikachu kan kiezen! De drie Pokémon zullen je een stukje achtervolgen, maar wanneer jij gewoon stug door blijft lopen zal Pikachu al snel verschijnen. Hoe leuk!

Ringen
De gekleurde ringen die verschijnen wanneer je een Pokémon probeert te vangen, hebben een bepaalde betekenis. Groen voor makkelijk, geel voor gemiddeld en rood voor lastig. Gooi de bal altijd wanneer de ring op zijn kleinst is, dan maak je schijnbaar de meeste kans. Je kan de bal ook een curve meegeven, dit doe je door de bal eerst rondjes te laten draaien voordat je deze gooit. Je zal zien dat er een extra effect verschijnt en wanneer je de Pokémon vangt, krijg je 10 extra XP.    

Zet AR uit
Wanneer je de functie AR uitzet (dit kan op het moment dat je een Pokémon probeert te vangen) om je batterij langer mee te laten gaan. Ook maakt het het vangen van je Pokémon makkelijker. Het beeld zal hierdoor namelijk minder bewegen!

Open de app
Heel jammer, maar het spel doet helemaal niets als de app niet open staat. Normaal word je constant lastig gevallen met pushmeldingen van je telefoon, maar helaas laat het spel je niet weten of er een PokéStop in de buurt is of er een bijzondere Pokémon langs je loopt. Je stappen worden zelfs niet geregistreerd als jouw telefoon is je broekzak zit. Erg frustrerend natuurlijk, hopelijk kan dit wel bij een volgende update! 

Batterij besparen
Dat Pokémon Go killing voor je batterij is, heb je vast wel gemerkt. Deze tips helpen je om de dag door te komen. Zet zoals eerder gezegd AR uit. Bij Settings kan je ook Battery Saver aanzetten en probeer je helderheid ook zo laag mogelijk te laten staan. Je kan kaarten naar je toestel downloaden door middel van Google Maps. Bij de instellingen kan je kiezen voor ‘Offline gebieden’ en omdat het spel gebruik maakt van die Google Maps kaarten, bespaar je meteen een heleboel mb én batterij. 

Zoek tactisch
Pokémon liggen niet een beetje random verspreid over de kaart. Ze hebben specifieke plekken waar je ze kan vinden. Zo zijn water Pokémon te vinden bij meren en grachten, en grastypes vind je weer sneller bij parken. Ook kun jij dezelfde Pokémon vangen als jouw vrienden, dus wanneer iemand een bijzondere Pokémon op een bepaalde plek heeft gezien, ga daar zelf dan ook nog eens kijken!

Mocht je meer over Pokémon Go willen weten, op de hoogte worden gehouden of gewoon gezellig met anderen hierover kletsen? Check dan vooral het topic op het Girlscene forum, klik hier.

Welke tips ga jij gebruiken?