Lifestyle

9 dingen die je herkent als je Pokémon Go speelt

Pokémon Go is officieel nog niet eens uit, maar bijna iedereen heeft het spelletje al op zijn telefoon staan. Alle Whatsapp-gesprekken gaan nog maar over één onderwerp en een complete generatie jongeren is op zoek naar Gyms en PokéStops. Af en toe ontstaan er ook hilarische situaties door de nieuwe app, herken jij deze negen dingen?   

1. Je hebt ontzettend veel moeite gedaan om de app te krijgen
Pokémon Go is officieel nog niet uit in Nederland, je kunt de app niet zomaar downloaden. Met wat slimme trucjes kun je het spelletje ook op jouw telefoon zetten, maar dat kost wat moeite. Maar hé, dat heb je er voor over want, you’ve gotta catch ’em all! 

2. Jouw batterij is ontzettend snel leeg 
Zelfs als je álle trucjes toepast en het spel op Battery Saver zet, haalt jouw telefoon het einde van de dag niet. Alhoewel, het einde van de dag, rond 12 ‘s middags heb jij zelfs nog maar 10%. Wanneer je telefoon uitvalt tijdens het vangen van een bijzonder exemplaar kun je wel huilen.

3. Mensen kunnen geen gesprek meer met je voeren
Op het moment dat je erachter komt dat een zeldzame Pokémon op tien meter afstand is sprint jij het huis uit, midden in het verhaal van je vriendin. Zij moet toch wel begrijpen dat een Jynx vangen echt een once in a lifetime opportunity is. Een romantisch avondje met je vriend zit er ook niet meer in. Iedere keer als jij een berichtje krijgt dat een Pokémon in de buurt is, moet hij die romcom maar even op pauze zetten.  

4. Klusjes doen is voor jou geen probleem 
Wil jouw moeder dat je even een brief op de post doet? Geen probleem! Bij de postbus zit namelijk een PokéStop in de buurt en je kunt wel wat nieuwe Pokéballen gebruiken. Wil je vader dat je even boodschappen gaat halen bij de supermarkt om de hoek? Mooi, dan kom je meteen langs een Gym. Zelfs de hond uitlaten doe je nu met plezier. 

5. Je gaat snel over jouw internetbundel heen
Als je op pad bent heb je natuurlijk niet de hele tijd Wi-Fi en die Pokémon moeten natuurlijk wel gevangen worden. Omdat het spel gebaseerd is op Google Maps, wordt je internetbundel snel verbruikt. Dan maar een extra bundel aanzetten deze maand…

6. Je komt makkelijk aan die 10.000 stappen per dag
Als je bij je oma op bezoek gaat neem je liever niet de fiets en als je in jouw auto rijdt, kun je natuurlijk niet tegelijkertijd Pokémon vangen. Nee, vanaf nu loop jij wel lekker. Hartstikke gezond, het is heerlijk weer en je bent al heel lang wanhopig op zoek naar een Meowth. Hopelijk vind je die onderweg.   

7. Met het openbaar vervoer reizen is geweldig
Met de tram door Amsterdam rijden is Pokémon heaven! Je bent dan als een idioot op je scherm aan het tikken, omdat je wel alle PokéStops wil hebben en op elke straathoek is weer een nieuwe Pokémon te vinden. De mensen naast je vragen zich vast af waar jij zo obsessief mee bezig bent. Let wel op, want voordat je het weet, heb je zo jouw halte gemist…   

8. Je loopt vaker tegen dingen aan
Tijdens jouw zoektocht moet je wel uitkijken dat je niet opeens tegen een lantaarnpaal aanloopt en tijdens het vangen van een watertype lag je bijna in de sloot. De waarschuwing bij het openen van de app maakt voor jou niet veel verschil. Je hebt je concentratie goed nodig.

9. Je ouders snappen er niks van
Je moeder heeft geen idee wat je nu de hele dag aan het doen bent. Ze snapt niet waarom je constant aan je beeldscherm zit geplakt en zo vaak naar buiten gaat. Gyms en Pokéballs? Die termen ga je niet eens proberen uit te leggen aan jouw ouders… 

Mocht je meer over Pokémon Go willen weten, op de hoogte worden gehouden of gewoon gezellig met anderen hierover kletsen? Check dan vooral het topic op het Girlscene forum, klik hier.

Welke dingen herken je bij het spelen van Pokémon Go?