Fashion

6 modetrends die je dit najaar overal ziet

De zomer is voorbij en dat betekent helaas dat de spijkershorts, felgekleurde topjes en strandslippers weer terug de kast in mogen. Laagjes worden nu van groot belang om je warm te houden en de echte modemeiden kunnen hier lekker mee spelen. Benieuwd welk printjes, accessoires en kleuren dit najaar helemaal in zijn? Lees dan snel verder…

Luipaard print
Eigenlijk is luipaard nooit uit geweest, maar deze herft en winter zal je het nog vaker op straat zien. Zelfs de heftigere varianten in het neon-roze of felgeel mogen dit najaar. Vind je het moeilijk om deze print te combineren? Houd de rest van je outfit dan rustig en kies voor zwart als basis-tint. Oh, en doe voorzichtig aan met de zelfbruiner en kies voor een niet te diep decolleté! 

Fluweel
Heerlijk zachte stofjes zijn dit najaar helemaal in en dan met name fluweel. Je hoeft nu niet meteen voor een complete jurk in deze stof te kiezen. Begin met een mooi fluwelen topje of een gave flared broek. Pas wel een beetje op, fluweel kleedt namelijk niet erg af. Gezien bij onder andere H&M en Prada.

Marine Jasjes
Het is alweer een tijd geleden dat de donker-blauwe jasjes à la Blair Waldorf in de winkels hingen. Gelukkig zijn ze terug, want de op marine geïnspireerde kleding staat lekker chic en preppy. Maak de look af met een felrode lipstick. Hailey Baldwin rockt deze look tijdens de fashion show van Tommy Hilfiger.

Broekpak
Voor meiden die niet graag een jurkje dragen naar een chic evenement, is het broekpak dé oplossing. Het staat namelijk ontzettend netjes en stijlvol. Dit najaar is het weer helemaal oké om met zo’n stoer broekpak het kantoor in te lopen. Draag het met een paar hakken om het geheel toch iets vrouwelijker te maken of met sneakers wanneer je voor een sportieve look wil gaan.

Hals-versiering
Deze zomer hebben we ook al veel chokers en korte kettinkjes gezien. In het najaar gaat deze trend rustig door, maar dan wel op een iets heftigere manier. De subtiele accessoires worden ingeruild voor statement necklaces en sjaaltjes met print. Het maakt eigenlijk niet zo veel uit wát je om je nek draagt, zolang het maar lekker opvallend is. 

Grafisch zwart en wit
Om dit artikel af te sluiten nog een trend die gelukkig iets rustiger is. Zwart-witte kleding met grafische patronen werd ook veel gezien op de catwalk. Dit mag gewoon een streepje zijn, maar de meer chaotische patronen zie je dit najaar ook zeker veel. Gezien bij Missoni en Tommy Hilfiger

Welke trend ga jij dit najaar uitproberen? 

Bron, bron, bron, bron, bron