Beauty

8 fouten die jou tegenhouden bij het zetten van de perfecte wing

1

Iedere beautyliefhebber heeft een haat-liefdeverhouding met eyeliner. Wanneer jouw wing on fleek zit, kan jij de hele wereld aan. Maar je bent wel een heleboel gepruts verder, voordat het er zo goed uitziet. Niemand zit erop te wachten om 's ochtends uren voor de spiegel te staan, daarom helpen wij jou bij deze 8 fouten die iedereen wel eens heeft gemaakt bij het zetten van een wing.

1. Je brengt eerst mascara aan
Door eerst mascara aan te brengen maak je het jezelf onnodig moeilijk. Je wimpers zullen sneller aan je ooglid vast gaan plakken of eventuele klontjes komen in jouw wing terecht. Eyeliner zetten is al moeilijk genoeg, dus probeer in ieder geval deze fout te vermijden.

2. Naderhand nog je wimpers krullen
Heb je net je perfecte lijntje staan, ben je vergeten je wimpers te krullen. NEEE! Probeer het niet op te lossen door nog voorzichtig gebruik te maken van de kruller, sla deze stap gewoon over. Liever wimpers met minder volume dan uitgesmeerde eyeliner. 

3. Je blijft maar bijtekenen
Wanneer de linker wing iets dikker is, kan je het makkelijkst de rechter ook maar even een beetje groter maken. Oei, iets te veel bijgetekend. Oké, dan toch maar weer iets veranderen aan de linkerkant... Een paar seconden later zit de eyeliner tot aan je wenkbrauw en moet alles er weer vanaf. Probeer in het vervolg liever iets weg te halen bij de uitgeschoten kant met een wattenstaafje. Dit kost even wat moeite en geduld, maar dan is het probleem wel meteen opgelost.


4. Je maakt geen gebruik van een plakbandje
Sommige meiden moeten niets hebben van deze tip. Toch kan het echt helpen om een klein stukje plakband aan te brengen. Plak deze vanuit het einde van de wimperrand naar het uiteinde van de wenkbrauw. Op de manier zet je gegarandeerd een scherpe wing. 

5. Je neemt de tijd er niet voor
Elke doorgewinterde make-up artist zal je vertellen dat een goede wing zetten simpelweg tijd kost. Wanneer je gehaast een strakke lijn probeert te trekken, gaat dit geheid mis. Dan is de ene wing veel te groot en op jouw andere oog zie je de eyeliner nauwelijks zitten. Alles eraf halen en opnieuw beginnen kost veel meer tijd dan het in een keer rustig goed doen. Dus als je niet genoeg tijd hebt, begin er gewoon niet aan.

6. Je zet je wing vóórdat je de oogschaduw aanbrengt
Het klinkt logisch, je bent bang om jouw gave ooglook te verpesten met eyeliner. Daarom begin je met het zetten van een wing, zodat er niets aan de hand is wanneer je per ongeluk uitschiet. Toch kan je beter je eyeliner aanbrengen ná de oogschaduw. De poeder maakt jouw inktzwarte lijntje namelijk helemaal dof en met wat pech veeg je zo een wing uit met de oogschaduwkwast. Wanneer je heel voorzichtig aan de slag gaat met de liner, verpest je ook je ooglook niet. 

7. Je gebruikt geen primer
Speciale oogschaduw basis helpt ook om jouw liner langer goed te laten zitten. Merk je dat jouw lijntje snel gaat brokkelen of heb je soms een zwarte afdruk op jouw ooglid? Dan is een primer misschien jouw redder in nood. Ook is het handig om over de primer een huidskleurige oogschaduw aan te brengen. Vooral bij vettige oogleden helpt dit goed om de eyeliner op zijn plaats te houden.

8. Je gebruikt een oude eyeliner
Deze fout ligt natuurlijk een beetje voor de hand, maar wanneer de vloeistof uit begint te drogen en het kwastje of puntje van jouw liner er niet meer zo goed uitziet, kan je deze beter weggooien. Hoe voorzichtig je dan ook aan de slag gaat, waarschijnlijk zal het resultaat altijd tegenvallen. 

Benieuwd welke verschillende eyeliners iedere beautyliefhebber moet kennen? Klik dan hier.

Welke eyeliner fouten maak jij altijd?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 3 jaar geleden tesss

    ik denk dat de voornamelijkste reden bij mij is dat ik gewoon suck in eyeliner ja oke doei leuk artikel wel

  1. 1