Plekken waar je in de winter een keer naartoe wil

Travel door Catherine

Wanneer het buiten koud is, blijven we het liefst binnen in onze pyjama met een kop warme chocomel. Op reis gaan is dan wel het laatste waar we mee bezig zijn, maar wist je dat dit eigenlijk ontzettend jammer is? In de winter zijn sommige plekjes juist extra mooi wanneer ze bedekt zijn met een laag sneeuw. Benieuwd waar je in de donkere maanden echt naartoe moet? Lees maar snel mee!

Londen
Niets is sfeervoller dan door de besneeuwde straten struinen met de Big Ben of London Eye op de achtergrond. Ga helemaal los in de mid-season sale van Oxford Street of bezoek een gezellige musical. Pak jezelf goed in en wanneer je tenen echt bevroren zijn, stap dan gewoon een knusse pub in om jezelf op te warmen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jyoji Howse (@arthowsey) op

Moskou
Rusland is waarschijnlijk niet meteen jouw eerste keus, maar het centrum van Oost-Europa is zeker een bezoekje waard deze winter. Sloof je uit op de grote schaatsbaan van het Rode Plein of wandel door de romantische tuin van het Hermitage Museum waar overal wel prachtige muziek te horen is. Het kan wel -10 graden worden daar in Rusland, dus zorg dat je een warme muts en sjaal bij hebt!

IJsland
Wanneer jij smacht naar een beetje zon, zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om naar een nóg kouder land toe te gaan. Toch is IJsland het trotseren van de vrieskou wel waard. Ga bijvoorbeeld op zoek naar het sprookjesachtige Noorderlicht of warm op in een van de vele heetwaterbronnen die door de vulkanische activiteit van het eiland ontstaan.  

New York
Als je echt all-out wil gaan, boek je een weekje New York. Elk Nieuwjaar is er groot feest op Times Square waar een grote bal 43 meter op een vlaggenmast naar beneden zakt, erg passend de Times Square Ball genoemd. Wil je alvast in de sfeer komen? De film New Year's Eve is super romantisch en geeft New York in de winter prachtig weer. 

Canarische Eilanden
Als je nou tóch helemaal klaar bent met de kou en wel wat zon en strand kan gebruiken, zijn de Canarische Eilanden een top bestemming. Met temperaturen tussen de 18 en 25 graden kan je daar prima in je zomerkleding vertoeven met een cocktail in je hand. Wanneer je het luieren helemaal moe bent, kun je ook nog de prachtige natuur verkennen op een van de dertien eilanden.  

Als je nu nog steeds niet overtuigd bent dat reizen prima gaat in de vrieskou, kun je altijd nog ons eigen Amsterdam ontdekken. Klik voor de hotspots hier

Welke plek ga jij deze winter bezoeken?

bron, bron, bron, bron, bron, bron