Real life

Girls Issues: Ik ben verliefd op het broertje van mijn vriendin

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wil omdat ze verliefd is op het broertje van haar beste vriendin.

Heey Girlscene,
Ik ben verliefd op een jongen die twee jaar jonger is dan ik. Hij is de broer van mijn beste vriendin dus dat maakt het heel moeilijk. Hij heeft mij al een aantal signalen gegeven dat hij mij ook leuk vindt, maar dan denk ik dat hij gewoon lief wil zijn.

Dit zijn de signalen:
Er was kermis en hij vroeg wat ik die dag ging doen en ik zei naar de kermis, hij antwoordde dat hij met mij wilde gaan. Op de kermis raakte hij mij een aantal keren aan zoals porren in mijn buik en mijn arm vasthouden. Ook maakte hij steeds oogcontact met mij, zelfs vanaf een afstandje. Op school, als we elkaar tegenkomen in de gangen, zegt hij altijd gedag. Verder helpt hij mij vaak. Ik kan bijvoorbeeld niet goed wandelen wegens een spierscheur en hij hielp me met opstaan, wandelen en hield de deuren voor me open. Daarnaast vroeg hij naar mijn nummer, plaagt hij mij soms en doet hij stoer als ik in de buurt ben.

Het probleem is dat ik ondanks deze signalen nog altijd niet zeker ben dat hij mij ook leuk vindt. Omdat zijn zus mijn beste vriendin is zie ik hem vaak dus is hij ook een vriend geworden. Waar ik bang voor ben is als ik tegen hem zeg dat ik hem leuk vindt, dat onze vriendschap over is en dat de vriendschap met zijn zus ook voorbij is. Misschien vindt zij het wel niet leuk dat haar broer en ik een stelletje zijn.

Willen jullie mij alsjeblieft wat tips geven?
Groetjes, N.P.

Beste N.P.,

Verliefd zijn kan soms zo lastig zijn! Om bij het begin te beginnen: het klinkt inderdaad alsof de jongen in kwestie jou in ieder geval erg aardig en interessant vindt. Of hij jou daadwerkelijk leuk vindt kunnen wij natuurlijk niet weten. Sommige signalen die je beschrijft zijn typisch iets wanneer een jongen je leuk vindt, maar anderen zijn weer algemener. Misschien kun je het eens met een andere vriendin bespreken, bij voorkeur iemand die jouw beste vriendin zelf niet kent. Wat denkt zij ervan? En probeer eens voorzichtig wat meer te flirten met de jongen in kwestie. Kijk hoe hij hier op reageert, dan kom je misschien wat meer te weten. Maar je moet sowieso met je beste vriendin praten. Wat denkt zij ervan? Het is het belangrijk dat, wanneer het echt serieuzer wordt tussen jou en haar broertje, jullie eerst goed praten.

Probeer zo snel mogelijk met je vriendin te praten, want als jij en haar broertje eenmaal écht verliefd zijn wordt het heel lastig om het af te kappen.

We snappen dat het onwijs eng is, maar als je hem serieus leuk vindt moet je je beste vriendin inlichten. You can do it! Veel succes.

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Must reads 👀