Lifestyle

7 handige tips voor de eerste schooldag

Sommige meiden zijn misschien alweer begonnen, terwijl anderen nog vakantie vieren. Toch kun je er niet meer omheen: het is (bijna) tijd om back to school te gaan. Girlscene zou Girlscene niet zijn als we niet 7 handige tips voor je op een rijtje zouden zetten. Zo begin je goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar, wedden? Deze tips helpen je op weg!

1. Plan en organiseer
De eerste tip is om alles te plannen en te organiseren voordat het schooljaar begint. Wat bedoelen we daarmee? Zo is het belangrijk om de nodige boeken in huis te hebben, maar ook een nieuwe agenda, pennen en wat je nog meer nodig gaat hebben dit schooljaar. Wie weet heb je wel een brief gehad waarin staat welke benodigdheden je nodig hebt. Dit is dé manier om alvast in de juiste stemming te komen. Eerlijk is eerlijk: een nieuwe agenda uitzoeken is toch het leukste aan het nieuwe schooljaar?

2. Vast ritme
Naar school gaan betekent dat je een bepaald ritme hebt die je in de vakantie waarschijnlijk kwijt bent geraakt. Tijd om het vaste ritme weer op te pakken! In de vakantie slaap je misschien het liefst zo lang mogelijk uit, maar als je naar school gaat kan dat niet. Heb je moeite om in het ritme te komen? Begin dan nu met op tijd slapen en op tijd opstaan. 

3. Tas inpakken
Niets is zo leuk als een nieuwe tas kopen voor het nieuwe schooljaar. Heb jij ‘m al in huis? Zo niet, doen! Zorg er vervolgens voor dat je iedere avond voor een nieuwe schooldag je tas inpakt. Pak de boeken die je nodig hebt, evenals schriften en andere schoolpullen. Tip: zoek ook alvast de tussendoortjes uit die je mee wil nemen de volgende dag. Scheelt weer tijd in de ochtend.

4. Lunch voorbereiden
‘s Ochtends bespaar je waarschijnlijk het liefst zoveel mogelijk tijd. Daarom is het handig om de avond daarvoor alvast je lunch voor te bereiden. Dan hoef je het ‘s ochtends enkel uit de koelkast te halen en in je tas te stoppen! In dit artikel zetten we zeven gezonde lunch recepten voor je op een rij.

5. Studeren in een andere stad? Ontdek de leuke plekken
Ga je niet naar de middelbare school, maar juist studeren in een andere stad? Dan helpt het om alvast de leuke plekken te ontdekken. Op die manier is de stad niet vreemd voor je als eenmaal begint aan je eerste dag! Ga je studeren in Den Haag? Lees dan dit artikel terug. Voor Leeuwarden kun je hier terecht.

6. Koop een outfit
De eerste schooldag is voor sommige mensen erg spannend. Dus wat kun je dan het beste doen? Dé tip is om je zoveel mogelijk op je gemak te voelen. Als dat betekent dat je een leuke outfit aantrekt, dan moet je dat vooral doen! Scoor nog wat leuke items in de uitverkoop en je bent klaar om een goede eerste indruk te maken.

7. Ken de weg
Ga je naar een nieuwe school? Zorg dan dat je van tevoren weet hoe je er gaat komen. Zo kun je precies uitrekenen hoe lang je er ongeveer over doet en heb je voor je eerste schooldag geen stress omdat je even niet weet waar je bent of waar je heen moet. Door de route uit te stippelen ben je alvast bekend met de weg.

Wat zijn volgens jou de beste back to school tips?