Lifestyle

Nieuwe stagiaire: Catherine!

Hey meiden! Zoals de titel al aangeeft ga ik vanaf vandaag de redactie versterken: ik ben namelijk de nieuwe zomerstagiaire! Al sinds mijn dertiende volg ik Girlscene en het was dan ook mijn droom die uitkwam toen ik een mailtje van Danique binnenkreeg dat ze me graag bij het team wilde hebben. Maar voordat ik allemaal artikelen ga typen, stel ik mezelf eerst even voor…

Ik ben nog maar 19 zomers jong en studeer sinds vorig jaar Liberal Arts and Sciences aan de Universiteit van Utrecht. Samen met drie lieve vriendinnetjes en onze kat woon ik daar ook in het leukste studenthuis van Nederland. Ik kom uit het gezellige Limburg en Maastricht is nog steeds mijn favoriete stad om te shoppen. Schrijven heb ik altijd al graag gedaan en ik houd in mijn vrije tijd ook nog mijn eigen blog bij (zoals elk meisje doet tegenwoordig).

Daarnaast ben ik een beautyfreak, modeverslaafd en is het mijn levensdoel om alle series op Netflix te bingewatchen. Films kijken is ook een grote hobby en dan voornamelijk die van Disney of Tim Burton. Sinds een half jaar ben ik bezig met fotografie en ik loop dan ook heel graag met mijn camera om mijn nek te zoeken naar mooie plekjes om te fotograferen. Bij Girlscene kan ik daar natuurlijk ook lekker mee aan de slag. Als laatste wil ik jullie ook nog over mijn zeer nuttig talent vertellen: ik leer liedjes heel snel uit mijn hoofd en vind het dan ook geweldig om het keihard mee te zingen. Dat doe ik niet alleen voor mezelf onder de douche, want ik heb er graag publiek bij. Iets waar mijn huisgenootjes en vriend niet altijd even blij mee zijn (vooral in de ochtend reageren ze niet al te enthousiast). 

Vorig jaar was ik toevallig ook al op de redactie toen ik met een vriendinnetje meedeed aan de Paper Towns speurtocht. We renden in een paar uur door Amsterdam én kregen toen een rondleiding op het kantoor van Girlscene. Daar keek ik echt mijn ogen uit! Het zag er zó gezellig uit, terwijl iedereen toch hard aan het werk was. Schrijven over mode, lifestyle en beauty, dat wilde ik ook doen. Toen ik zag dat Girlscene op zoek was naar een stagiaire, heb ik zo snel mogelijk mijn sollicitatiebrief getypt en na goedkeuring van mijn moeder en al mijn vriendinnen verzond ik ‘m. Ik kreeg de opdracht om twee artikelen te schrijven en zocht het internet af naar inspiratie.

Het wachten op een antwoord vond ik echt super spannend. Gelukkig kreeg ik een enthousiaste mail binnen: na mijn tentamens mocht ik meteen beginnen! Ik doe deze stage dus ook puur om ervaring op te doen en omdat ik gewoon ontzettend nieuwsgierig ben naar hoe het er nu op Girlscene aan toegaat. In de toekomst zou ik dan ook heel graag in de mediawereld verder gaan, maar eerst moet ik mijn studie afmaken…

Ik heb ontzettend veel zin in deze stage en ik hoop dat jullie mijn artikelen leuk vinden! 

Liefs,
Catherine