Fashion

Zo overleef je de uitverkoop

Het is weer uitverkoop! Tijd om je uren te vermaken in de winkelstraat of om je winkelmandje online helemaal vol te gooien. Wij houden in ieder geval van de sale! Maar hoe zorg je dat je niet koopt om het kopen, of met spullen eindigt die je helemaal niet leuk vindt? Lees hier de ultieme tips om de uitverkoop te overleven. Klik snel verder.

1. Maak een lijstje met spullen die je écht nodig hebt
Om te voorkomen dat je geld uitgeeft aan spullen die je helemaal niet nodig hebt kun je een lijstje maken van items die je wél nodig hebt. Zo voorkom je dat je thuiskomt met dure items die je vervolgens nooit meer gaat dragen.

2. Ga doordeweeks winkelen
Ga of ‘s ochtends vroeg naar de winkels of ga ‘s avonds laat. Niet op het drukste moment van de dag én ga doordeweeks. Dat scheelt een hoop drukte in de stad.

3. Laat je niet verleiden door de sale
Vraag jezelf bij alles af of je iets koopt omdat het in de sale is of omdat je het wilt hebben. Zou je het ook kopen als het niet in de sale was of zou je het dan laten liggen?

4. Ga naar minder drukke steden
Bij de winkels in wat kleinere steden of steden waar minder jongeren wonen hangen vaak nog leuke items die je in grote steden als Amsterdam niet meer kunt vinden. Probeer je shoptrip strategisch in te plannen!

5. Kijk hoeveel geld er écht afgaat
Ja leuk dat er een kaartje met sale aan dat jasje hangt, maar hoeveel geld gaat er écht af? Als je op een jasje van €115 10% korting krijgt, gaat het maar over €15 korting. Is dat het waard om dan nog honderd euro neer te leggen?

6. Pas altijd
Ook in de uitverkoop is het belangrijk dat je spullen past, omdat het vaak lastiger is om je items terug te brengen. Vooral als je een duurder item aanschaft moet je, hoe lang de rij ook is, echt even passen.

7. Ga alleen
Alleen shoppen is misschien niet zo gezellig, maar wel efficiënter. Je bent sneller en je hebt niemand om kwijt te raken. Als je er een dagje weg van wil maken is het natuurlijk wel gezellig om iemand mee te nemen, maar als je puur de winkel ingaat om bepaalde items te scoren ben je alleen beter af!

8. Investeer in duurdere items
De uitverkoop is een mooi moment om te investeren in dure spullen die je al langer wilt hebben. Als iets al een tijd op je lijstje staat mag je er best wel geld in investeren en wanneer is het dan een beter moment dan tijdens de uitverkoop?

Wat is jouw gouden tip voor shoppen in de uitverkoop?

Must reads 👀