Lifestyle

Dit zijn de allerleukste hits van de maand juni 2016

Ik – Qmusic radio-dj Lieke – ben nog aan het bijkomen van de Top 500 van het Foute Uur. Wat een geweldige week! Het lijkt wel alsof élk liedje een herinnering oproept. Tóch ga ik het nu hebben over nieuwe muziek. Deze liedjes heb ik de afgelopen maand onder andere veel geluisterd. Welke vind jij het tofst? 

Deorro & Elvis Crespo – “Bailar”

Watch on YouTube

Een Mexicaanse DJ die samen met een zanger uit Puerto Rico een nummer maakt, dat móet wel een liedje zijn waarop je met je heupen kan draaien. Daarnaast is ‘ie ook nog lekker FOUT! En aangezien we nét de top 500 van het foute uur erop hebben zitten, ben ik nog helemaal in de foute stemming.

Shawn Mendes – “Treat you better”

Watch on YouTube

Hij is pas 17 jaar en komt dit najaar al met zijn tweede album. Daarvan heeft ‘ie net de eerste single uitgebracht, en zo te horen gaat hij iets meer de kant op van zijn grote voorbeeld: Ed Sheeran.

O’G3ne – “Take the money and run”

Watch on YouTube

In het tv-programma De Beste zZangers van Nederland hebben ze al heel veel prachtige covers laten horen. Vorige week tijdens de top 500 van het Foute Uur kwamen ze elke ochtend langs bij Mattie & Wietze om daar live een foute cover te doen. En ondertussen hebben ze ook een leuke single uitgebracht van zichzelf! De drie zusjes zijn super goed bezig, en dit is nog maar het begin. 

Justin Bieber – “Company”

Watch on YouTube

Dit is de nieuwste single van het album Purpose. En volgens Justin gaat het over het uitkijken naar iemand die aantrekkelijk is en om die persoon beter te leren kennen, zonder dat je daar bepaalde grenzen bij overschrijdt. En het is gewoon een lekker relaxed nummer!

Bastille – “Good Grief”

Watch on YouTube

Bastille kan je kennen van “Pompeï” en “Things We Lost In The Fire”… en nu hebben ze een nieuwe single uit! En hij klinkt lekker vrolijk. Het is een voorproefje van hun nieuwe album “Wild world”. Wanneer dat uitkomt is nog niet bekend helaas…

Twenty one pilots – “Ride”

Watch on YouTube

Dit is de nieuwe single van Twenty One Pilots. Het heeft een serieuze tekst en gaat over de onzekerheid van bandleden Tyler Joseph en Josh Dun. In het nummer zingt Tyler “I know it’s hard sometimes, but it’s fun to fantasize” en daarmee bedoelt hij fantaseren over hoe het zou zijn als je je nergens zorgen over zou hoeven maken. Gelukkig geeft het reggae deuntje een vrolijk tintje aan het nummer.

Troye Sivan – “Youth”

Watch on YouTube

Al op jonge leeftijd begint Troye Sivan met zingen en acteren. Hij maakt video’s op YouTube en valt op bij platenmaatschappij EMI die hem een contract aanbiedt. In de zomer van 2014 komt zijn debuut-EP TRXYE met de single ‘Happy Little Pill’. Hij neemt de tijd voor zijn debuutalbum Blue Neighbourhood, dat eind 2015 verschijnt. ‘YOUTH’ is één van de dansbare nummers op het album.

Pitbull feat. Enrique Iglesias – “Messin’ around”

Watch on YouTube

Deze twee heren hebben al drie keer eerder samengewerkt. En dat bevalt blijkbaar goed, want ze hebben weer een nieuwe single samen gemaakt “Messin’ around”! Het is een iets rustiger nummer dan je van ze gewend bent, maar heeft wel dezelfde sexy sound waar ze zelf zo van houden!

Timeflies – “Once in a while”

Watch on YouTube

Rob Resnick en Cal Shapiro vormen samen het duo Timeflies. Hun muziekstijl zou je een mengelmoes van hip-hop, pop, electro en, zoals ze zelf zeggen, “dub-something” kunnen noemen. In eerste instantie vielen deze twee Amerikanen op door hun YouTube-covers, maar nu lijken ze online ook een eerste eigen hit te pakken te hebben met Once In A While.

Walking on cars – “Speeding cars”

Watch on YouTube

Dit nummer is eigenlijk al een paar maanden oud, maar heb ik nog niet eerder besproken op Girlscene.nl. Omdat hij heel vaak wordt aangevraagd op Qmusic, wilde ik hem toch even noemen. Het is de minst zomerse track uit dit lijstje, maar als het (zoals zo vaak in Nederland) regent en je kijkt bijvoorbeeld uit het raam van de bus naar de grijze lucht… Dan moet je dit mooie liedje maar eens opzetten!

Mis je nog een liedje? Grote kans dat ‘ie in één van mijn eerdere artikelen is besproken. Maar je mag me ook altijd mailen met tips: lieke.veld@q-music.nl.

Qmusic radio-dj Lieke is maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.00 uur te horen op Qmusic.

Wat is jouw favoriete nummer?