Health

De beste sportbeha voor iedere lichaamsvorm

Zonder een goede sportbeha gaan wij echt niet sporten. Als je het comfort van een speciale sportbeha eenmaal hebt meegemaakt, wil jij echt niet meer in je kanten beha je work-out doen! Er zijn heel veel verschillende sportbeha’s op de markt. Wat moet je uitkiezen voor grote borsten, welke voor kleine borsten en welke beha is geschikt voor welke sport? Girlscene zet het voor je op een rijtje.

Grote borsten
Als je gezegend bent met grote borsten heb je meer support nodig tijdens het sporten. Het voelt echt niet fijn als alles heen en weer blijft wiebelen wanneer jij bezig bent met een work-out. Een bh met stevige banden en goede ondersteuning is een must.

Deze beha’s van de Hunkemöller zijn speciaal ontworpen voor de grotere cupmaten. Ze zorgen ervoor dat alles goed op z’n plek blijft tijdens het sporten. Vooral voor de intensievere sporten zoals hardlopen, krachttraining en springsporten is deze beha ideaal.

Beha Hunkemöller | Beha Hunkemöller

Kleinere borsten
Wanneer je borsten kleiner zijn heb je ook wat minder ondersteuning nodig tijdens het sporten. Je wil dat alles op de goede plek blijft zitten, maar ook niet dat je borsten compleet platgedrukt worden. De beha van Jogha zorgt voor een goede ondersteuning tijdens het hardlopen of krachttraining, maar zorgt er ook voor dat je borsten mooi in vorm blijven. De beha van de HEMA zorgt ervoor dat je boobs nergens heen kunnen en geven een kleine push-up.

Jogha sportbeha | HEMA sportbeha
 

Low impact sporten
Dan zijn er ook nog sporten die een ‘lage impact’ hebben, zoals yoga, pilates, wandelen en bepaalde spiergroepoefeningen. Je hoeft dan niet per se een beha aan die veel support geeft, want soms zit dat zelfs vervelend. De sportbeha’s hierboven zijn perfect voor momenten waarop je je borsten echt op één plek wilt houden. De beha’s hieronder zijn voor de momenten waarop je minder support nodig hebt. De roze HEMA beha is ideaal voor een lichte workout zoals yoga of een wandeling. Je borsten blijven mooi op hun plek, maar zitten niet helemaal ingesnoerd. Perfect voor de grotere cupmaten.

HEMA roze | River Island legerprint

Deze beha’s van Forever 21 zijn ideaal voor een lichte yoga of pilates work-out. Maar je kunt deze ook prima als top dragen tijdens het wandelen of fietsen. Het zit lekker, snijdt niet en zorgt voor genoeg support. Deze beha’s zijn vooral geschikt voor kleinere cupmaten.

River Island sportbeha | River Island Geel

Wat voor sportbeha draag jij meestal?