Travel

De tip om geld te besparen tijdens het boeken van je vakantie

Ahhhhh, vakantie! Ben jij er ook zo aan toe? Wie weet heb je al vakantie of misschien moet je nog een paar weken bikkelen voordat je de school (of kantoor)deuren achter je dicht kunt trekken. Voor je het weet geniet je van je zon, zee, strandvakantie, maar maak bij het boeken van je vakantie in ieder geval niet de volgende fout.

Veel Nederlanders maken een grote fout als ze op vakantie willen gaan en hun verblijf boeken. Sterker nog, bijna iedere Nederlander maakt de fout! Uit onderzoek van InterContinental Hotels Group blijkt dat 92% van de Nederlandse reizigers te veel betaalt voor hun hotelkamer en de reden hiervoor? Ze gebruiken een prijsvergelijkingssite. Lullig! Zo kun je dus voor een nachtje Amsterdam Amstel Hotel te veel geld betalen. 

Je zou denken dat je juist geld bespaart als je een hotelkamer boekt via zo’n prijsvergelijkingssite, maar dat blijkt dus niet per se het geval te zijn. 7 op de 10 reizigers in de Benelux gelooft namelijk dat je dankzij zo’n site de beste prijs krijgt voor een kamer, maar dat is dus niet (altijd) zo. De vraag is nu: wat moet je dan doen om wél zo goedkoop mogelijk een kamer te boeken? Volgens IHG is het verstandig om bij het hotel zelf je verblijf te regelen. Het is bijna gek dat slechts 6% van de mensen dit doet, want de andere 94% dénkt de beste prijs te hebben, maar loopt die prijs dus juist mis. Als je overnacht in een Holiday Inn®, Holiday Inn Express® of Crowne Plaza® hotel en rechtstreeks boekt bij het hotel zelf zorgt hun Lowest Price Promise ervoor dat je een lagere prijs betaalt dan via iedere andere website. We like.

Hiermee besparen reizigers samen volgens het onderzoek meer dan 26 miljoen euro per jaar. Wow! Moet je nagaan wat je allemaal kunt doen met het geld dat je bespaart als je rechtstreeks via bovengenoemde hotels boekt. Laten we dat eens op een rijtje zetten:

♥ Op excursie tijdens je vakantie
♥ Eindelijk de tas/schoenen/armband kopen waar je al lang voor spaart
♥ Je vriend(in) trakteren op een etentje
♥ Parachutespringen met het meest fantastische uitzicht op je vakantiebestemming
♥ Scooter huren
♥ Jaarvoorraad aan LUSH badproducten aanschaffen
♥ Losgaan bij de lokale drogisterij (als je mazzel hebt Sephora in het buitenland!)
♥ Spa bezoeken
♥ (Surf)lessen nemen

Wat vind jij ervan dat je waarschijnlijk te veel geld betaalt voor je hotelkamer? Wat zou jij doen met het geld dat je bespaart? Deel je mening dan hieronder in de comments of deel jouw vakantiebespaartips met de hashtag #whyoverpay.

*Dit is een advertorial

Beeld: pixabay.com