Lifestyle

Positief verhaal: Ik vertrok naar Engeland

Misschien ken je de topics met heftige verhalen wel hier op Girlscene.nl. Meiden vertellen over wat zij mee hebben gemaakt of over heftige dingen waar zij mee moeten leven. Vanaf nu komt er een nieuwe rubriek op de website met positieve verhalen! Mijlpalen die behaald zijn en andere mooie ervaringen, deze meiden delen graag hun positieve verhaal met jou. Deze keer lees je over studeren in het buitenland.

Na veel twijfelen heb ik het uiteindelijk gedaan. Al mijn spullen gingen in grote verhuisdozen en de dag waarop ik afscheid moest nemen van al het vertrouwde naderde langzamerhand. Want ik, een antisociale huismuis, had besloten om mijn vertrouwde omgeving te verlaten en nieuwe ervaringen op te doen. Ik ging alles achterlaten in Nederland en een nieuw studentenleven starten in Engeland! Ik had net een moeilijke vriendschap beëindigd en ik wilde al het vervelende gedoe afsluiten. Het ging namelijk niet zo goed in ons vriendengroepje, maar gelukkig had ik snel andere aardige mensen ontmoet in Nederland die ik moest gaan missen.

De eerste maanden waren moeilijk. Het aanpassen ging moeizaam en ik moest mezelf overtuigen om Engeland de rug niet toe te keren en een vliegticket terug naar Nederland te boeken. Want wie had er gedacht dat het zo moeilijk zo zijn? Van mijn oude vertrouwde bed, mijn oude roestbak van een fiets, stad en vrienden naar een taal die ik redelijk maar niet goed genoeg sprak. En dan de drukte hier vergeleken met mijn oude Nederlandse stadje. Net toen ik op het punt stond om op te geven, sprak ik een groepje multiculturele mensen aan. Ik kon goed met hen overweg en ik begon mezelf in hun verhalen te herkenen. Zij hadden dezelfde moeilijkheden en gingen door hetzelfde heen. Al snel begon noemde ik hen vrienden. Ik begon langzamerhand van Engeland te houden. De thee, de lunches, de reusachtige bibliotheken en de knappe jongens (jep, met Brits accent).


Dit is nog steeds een compleet nieuwe ervaring en ik krijg elke dag een kans om iets nieuws uit te proberen. Wat ook zo leuk is, is dat ik in contact ben gekomen met verschillende culturen en veel heb geleerd dankzij mijn nieuwe vriendengroepje. Na het studeren snel een koffie of thee halen bij Costa of Starbucks of in de grote groene parken zitten waar je gezellig je lunch kunt eten terwijl je even bijkletst met je vrienden.

Als je wat tijd voor jezelf nodig hebt is het heerlijk om door de straatjes met boeken en andere hebbedingetjes te struinen. Die kleine herinneringen vormen uiteindelijk een groot verhaal waar je met een warm gevoel in je buik aan terugdenkt. Ook al zijn er soms dieptepunten, ik zou het zo nog een keer doen. Want man, wat is het het waard!

Ik hoop dat jullie hiermee overtuigd zijn om iets te doen om na te vertellen. Herinneringen te maken en ervaringen op te doen. Want, ook al is het zo cliché: je leeft maar één keer.

Heb jij ook een positief verhaal en wil je deze graag delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Positief verhaal’. 

Beeld: iStock

Must reads 👀