News

Eindelijk: NS komt met oplossing voor grote ergernis

Reis jij regelmatig of misschien wel elke dag met de trein? Dan loop je ongetwijfeld tegen een paar dingen aan. Hoewel het heel fijn is dat de trein je van A naar B brengt, is het reizen met de trein niet ideaal. Gelukkig komt NS nu met een oplossing voor een grote ergernis. Eindelijk!

Ben jij ook zo’n onhandig type dat áltijd vergeet dat je ook nog moet uitchecken met je ov-chipkaart? Het is een grote ergernis van veel reizigers. Misschien ben je dat in- en uitchecken nu wel gewend, maar er zijn veel mensen die het vergeten. Ook al gebeurt het je één keer, het kost je meteen bakken met geld. 

NS heeft hier eindelijk een oplossing voor bedacht. Het bedrijf is bezig met een app die OV-reizigers waarschuwt als zij vergeten uit te checken. De app heet BeacoNS en wordt op dit moment getest door 75 mensen. Tot nu toe ontvangen ze de waarschuwingen alleen tussen Utrecht Centraal en Schiphol.

De app werkt als volgt: er wordt gebruikgemaakt van signalen (‘beacons’) die via Bluetooth met de smartphone verbonden zijn, waardoor de app weet wanneer jij je in de buurt van een uitcheckpunt bevindt. Zo kan de app jou dus een bericht sturen als je moet uitchecken.

Als de test goed gaat, wordt deze functie in de NS-app geïntegreerd. Zo is die ergernis dus voorgoed voorbij! 

Wat vind jij van deze oplossing? Vergeet jij ook weleens om uit te checken?

Bron