Beauty

De zonnebrand hack die je niet moet proberen

Dat zonnebrandcrème heel erg belangrijk is weten we allemaal. Je moet elke dag zonnebescherming op je gezicht aanbrengen, zelfs in de winter. Ga je een dagje in de zon liggen? Smeer je dan altijd goed in met een factor die past bij jouw huid. Maar er schijnt een hack te zijn waardoor je je gezicht niet meer hoeft in te smeren, al is dat dus een heel slecht idee.

Een hack die toch niet zo verstandig lijkt te zijn? Jup. Er zijn dus mensen die denken dat als hun huid olie-achtig of vet genoeg is dat ze hierdoor geen zonnebescherming meer hoeven te gebruiken. Ze zeggen dat er genoeg antioxidanten in talg zit en dat dit voldoende beschermt tegen de zon.

Er zijn een aantal mensen die beweren dat dit waar is. Er zijn zelfs ‘experts’ die dit beweren. Maar wat blijkt? Het is helemaal niet waar! Het is wel zo dat de antioxidanten in talg kan bijdragen aan het herstel van je huid. Maar het is absoluut geen vervanging voor een goede zonnebrand. Er zijn ook meiden die een olie gebruiken op hun gezicht en die vervolgens beweren dat dit genoeg bescherming is tegen de zon.

Als jij ook een olie gebruikt en je wilt dat deze ook als zonbescherming dient, koop dan een olie mét SPF. Er zijn namelijk echt wel olieproducten waar SPF aan toegevoegd is. Sommige olieproducten bevatten wel een natuurlijke zonbescherming, maar dit is te weinig om je huid goed te beschermen tegen de zon.

Wat kun je dus het beste doen? Koop een olie of nog beter: een crème met SPF. Heb je geen zin om iedere dag je gezicht in te smeren? Schaf dan een dagcrème met SPF aan en breng een zonnebrandcrème aan in de zomer.

Wat gebruik jij dagelijks als zonbescherming?

Bron

Must reads 👀