News

Deze Facebook-functie wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk uitschakelen

Facebook is geweldig om meerdere redenen. Niet alleen is dit een eenvoudige manier om met iedereen in contact te blijven die je dierbaar is – of het nu je BFF is die in een andere stad woont of iemand die tijdelijk in het buitenland zit -, je kunt er ook al je foto’s delen, iedereen op de hoogte houden en je favoriete website Girlscene volgen. 😉 Maar de volgende functie wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk uitschakelen…

Facebook is een commerciële site en dat is prima, want je hebt nu eenmaal mensen nodig die aan de website blijven werken zodat wij als gebruikers altijd een goedwerkende site (en app) hebben. Dat betekent dat er op een of andere manier geld verdiend moet worden aan de site, app en gebruikers. Dat doet Facebook onder andere door advertenties te plaatsen. Waarschijnlijk heb je wel gezien dat na een rondje browsen op ASOS – of een andere favoriete webshop – je ineens advertenties ziet van de schoenen die je hebt bekeken of dat rokje dat je maar al te graag in je winkelmandje wil stoppen. Met andere woorden: Facebook volgt jouw stappen op het internet.

Wat betreft privacy vindt niet iedereen het fijn dat Facebook je zo volgt. Facebook houdt namelijk iedere. stap. in. de. gaten. Gelukkig is er nu een nieuwe Facebook-functie waardoor je dit zo goed als het kan kunt voorkomen. Een hele opluchting voor sommige mensen! Hoe doe je dat?

Stap 1. Ga naar Instellingen (rechtsboven)
Stap 2. Klik Advertenties aan
Stap 3. Schakel alles uit door ‘Nee’ of ‘Niemand’ aan te vinken. 

Vervolgens kun je nog je advertentievoorkeuren naar wens aangeven. Pfiew.

Wat vind jij ervan dat Facebook je in de gaten houdt?

Bron

Must reads 👀