Lifestyle

6 redenen waarom je als meisje echt niet alleen journalistiek of communicatie hoeft te studeren

Wat je na de middelbare school gaat doen is één van de belangrijkste beslissingen van je leven. En één van de moeilijkste. Je kan zóveel kanten op dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hoort vaak dat meiden communicatie of journalistiek studeren, studies waar je veel richtingen mee op kan. Maar, wat als je nou helemaal niet zit op te wachten op deze studies? Girlscene geeft je verschillende redenen waarom je als meisje óók een andere richting op kan gaan.

Er is uiteraard niets mis met journalistiek of communicatie, maar met dit artikel willen we laten zien dat het juist heel leuk is om als meisje een richting op te gaan die over het algemeen niet als ‘meisjesachtig’ gezien wordt. Onzin natuurlijk! Er zijn bijvoorbeeld genoeg meiden die technisch of sportief zijn, maar tóch zijn technische en sportgerichte studies nog niet heel populair onder de vrouwen. Gek, toch?

Speciaal voor de meiden die géén journalistiek, communicatie of een andere studie die populair is onder vrouwen willen studeren, hebben we redenen op een rij gezet waarom je écht de kant op moet gaan waar JIJ je goed bij voelt:

1. De wereld heeft zoveel meer te bieden
Hé, we hebben het ook niet makkelijk! Onze generatie staat erom bekend dat we keuzestress hebben, dat is ook niet zo gek met honderden studies, tussenjaren en andere opties die je kunt kiezen. Waarschijnlijk weet je van de helft van alle opties het bestaan niet! Communicatie en journalistiek zijn studies waar je veel over hoort, waardoor veel meiden ook deze richting op gaan. Maar wist je dat je als meisje ook kunt werken bij het Ministerie van Defensie? Een optie waar je misschien nog niet over na hebt gedacht, maar wellicht wél een stuk enthousiaster van wordt!

2. Je hoeft niet de hele dag op het kantoor te zitten
Krijg jij het al benauwd bij het idee om van 9 tot 5 op een kantoor te zitten? Bij veel banen moet je tegenwoordig achter de computer werken. Als je dit totaal niet ziet zitten, kun je beter voor een richting kiezen waarbij je zeker weet dat je actief bezig bent. Werken bij Defensie bijvoorbeeld! Als je sportief bent aangelegd dan is dit écht iets voor jou. Je bent de hele dag actief bezig en je hebt absoluut geen kantoorleven waarbij je de hele dag tussen vier muren zit! Nog een mega pluspunt: bij Defensie heb je ook de kans om meer van de wereld te zien en op plekken te komen waar je anders nooit zou zijn!

3. Dare to be different
Veel meiden volgen dezelfde weg, terwijl ze eigenlijk iets anders zouden willen doen. Het vergt een dosis moed om een andere weg op te gaan dan anderen. Maar het is juist cool om iets totaal anders te doen! Zolang het maar bij je past. Het is toch veel leuker om iets te doen waar je écht blij van wordt? En onthoud: dit moet je nog de rest van je leven doen, dus je kan maar beter zorgen dat je er plezier in hebt!

4. Joúw talenten moeten benut worden
Iedereen is gezegend met talenten. Ja, jij dus ook! Ga na waar jij goed in bent en wat je leuk vindt. Heb je altijd al plezier gehad in sporten? Wil jij graag een verschil maken in de wereld? Dan is de krijgsmacht misschien een goede match! Wereldwijd werken aan vrede en veiligheid, dat is de dagelijkse missie van Defensie. Als jij hier ook aan bij wil dragen, moet je dat absoluut doen! Het zou zonde zijn als je iets gaat doen waar je jouw talenten niet optimaal kan benutten, nietwaar?

5. Je kunt een badass chick zijn
Eigenhandig de wereld verbeteren. Hoe cool is dat! Dat doe je bij Defensie. Vrouwen zijn weliswaar in de minderheid (toch werken er meer vrouwen dan je denkt!), en daarom is het des te toffer dat jij daar gewoon tussen staat! Wedden dat iedereen jou de stoerste meid vindt!

6. Je doet iets wat je écht leuk vindt
Kies iets waar je blij van wordt. Je weet van tevoren nooit 100% zeker of het een goede keuze is, maar als je hart sneller gaat kloppen van het onderstaande filmpje dan weet je dat je goed zit. Tess Milne heeft een video opgenomen waarin ze verschillende vrouwen van de Landmacht interviewt en in 7 minuten laat zien wat werken bij Defensie inhoudt. Wat wordt er voor bijdrage geleverd aan de maatschappij en hoe ziet een dag bij dit overheidsorgaan eruit? Kijk snel het onderstaande filmpje van Tess Milne !

Watch on YouTube

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met Defensie

Ben jij een nuchtere, gemotiveerde en sportieve vrouw? Wil jij jezelf ontwikkelen en wil je de wereld verbeteren? Kom dan werken bij Defensie! Voor meer informatie klik je hier

Wat ga/wil jij doen na de middelbare school?

*Dit is een gesponsord artikel