De make-over van Fred van Leer!

Fashion door Redactie

Jullie hebben vast wel gelezen dat je een make-over kon winnen van de enige echte Fred van Leer. Helaas kon er maar eentje winnen en de gelukkige winnares was Elianne! Zij werd omgetoverd in de door Fred uitgekozen kleding en haar voetjes werden gehuld in de mooiste killer heels en ander schoeisel van Invito.

De metamorfose vond plaats in de Girlscene Headquarters (ofwel, de Keizersgracht). Hier verzamelden zich de fotograaf, de visagist, Elianne, haar vriend en natuurlijk Fred! Danique en ik, Emma, waren ook bij de make-over. Stiekem had ik die ochtend een paar minuutjes extra voor de kledingkast gestaan... Straks zou Fred mijn outfit niet mooi vinden! Maar Fred bleek hartstikke aardig en mijn kledingcrisis bleek voor niets.

fred

Elianne voor de metamorfose:

elianne

elianne

Elianne was nog maar net binnen of ze kon al door naar de visagie. Terwijl de visagiste haar ding deed, genoot de rest van een kopje thee. Er was nog een klein paniekmomentje toen Fred dacht dat hij vuur rook, maar het bleek de krultang te zijn. Phew! Toen de visagiste de krullers in het haar van Elianne had, besloot Fred om de kleding, schoenen en accessoires uit te pakken. Het leek wel de hemel! 'Wauw', 'Wat mooi' en 'Die wil ik hebben' kwamen herhaaldelijk voorbij. Danique was opslag verliefd op een neon-roze statement necklace. De items waren van stoer tot glamorous. Fred had duidelijk meerdere looks voor Elianne in petto!

fred

Nadat Elianne's lokken prachtig gestyled waren en haar make-up helemaal af was, moest iedereen even uit de kamer. Nu zou Elianne de outfits aantrekken, spannend! Ondertussen waren Danique en ik weer achter onze computer gekropen, want er moest natuurlijk gewoon gewerkt worden. We zagen Elianne nog net voorbij komen in de eerste outfit (prachtig!), want ze gingen meteen door naar de fotoshoot locatie. Hierbij waren alleen Fred, Elianne's vriend en de fotograaf aanwezig. Voor ons bleven de looks dus nog een verrassing! Elianne bleek een bikkel, want ze deed de fotoshoot gewoon in een keer (dat betekende vijf keer een 'outfit en make-up change' en dan nog beeldig op de foto staan!).

fred

We kwamen weer bij elkaar met een heerlijk uitgebreide lunch. De tafel stond vol met lekkere broodjes en bakjes fruit. Na zo'n intense dag waren onze magen flink aan het knorren. Na de lunch was er nog even tijd voor een fotomomentje. Zo'n leuke dag moest natuurlijk vastgelegd worden met een groepsfoto.

fred
De groepsfoto!

Fred van LeerElianne en Fred

Ben jij klaar voor het eindresultaat? Wij wel!

fred

fred

fred

fred

fred

Natuurlijk ging Elianne naar huis met een goed gevulde tas mee met daarin haar favoriete items van de make-over. Wat een bofkont. Maar dit geluk hield ze niet voor alleen voor haarzelf; Elianne schonk Danique de neon-roze ketting! Kortom: het was een zeer geslaagde dag!

Hoe heeft Elianne de dag beleefd?

''Na een rit vanaf de Veluwe naar het grootse Amsterdam, met de enige parkeer-perikelen, aangeland en warm welkom geheten op de redactie van Girlscene. Ik had Fred van Leer van tevoren al een keer telefonisch gesproken over verschillende looks die ik leuk zou vinden. Ik was ontzettend benieuwd wat hij meegebracht zou hebben!

Bij aankomst direct in de visagie. Ik ben wat dat betreft ook niets gewend en was een vervelend project, met mijn knipperende ogen en een wiebelig hoofd. Maar desalniettemin is er een mooi resultaat uitgekomen. Petje af! Vervolgens liet Fred het een en ander aan kleding zien. Van netjes tot lieflijk tot lekker een beetje stoer. Helemaal leuk! Wel spannend, al dat gefrut aan mijn lijf en vervolgens het poseren voor de camera. Maar dankzij een enthousiast en gezellig stel mensen om me heen voelde ik me al snel aardig op mijn gemak. En als je dan ook nog een paar kledingstukken mag uitkiezen om mee naar huis te nemen kan zo'n dag helemaal niet meer stuk. Al met al een hele ervaring en een geweldige dag!''

fred

Visagie: Kim Bakker
Fotografie: Sander Stoepker
Styling: Fred van Leer

Door: Emma