Lifestyle

9 dingen die je herkent als je op de middelbare school zit

16

Op welke middelbare school je ook zit, iedereen heeft van die dingen die we allemaal meemaken. Uitglijden in een volle aula of te laat komen bij een toets: we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Deze 9 situaties herkennen jij en je vriendinnen sowieso uit je middelbare schooltijd.

1. Die te knappe leraar
Op iedere school loopt er wel eentje rond: de leraar die gewoon te knap is om leraar te zijn. Denk maar niet dat je zonder voorbereiding naar zijn les gaat, want afgaan in zijn ogen wil je écht niet. De jongens uit je klas snappen er niks van, maar jij en je vriendinnen zijn hoteldebotel.

2. Uitglijden in een volle aula
Misschien was je het niet zelf, maar dan ken je vast wel een van je vriendinnen die zo'n blunder heeft begaan. Het is net pauze, de hele aula zit vol en jij struikelt over een lullig papiertje, plasje water of flessendop. In het bijzijn van de hele school. Dus. Probeer dan maar eens cool weg te lopen zonder in huilen uit te barsten.

3. Compleet in paniek zijn bij de eerste keer te laat
Je zit in de brugklas, je doet je ogen open en daar zie je het op je wekker: je hebt je verslapen. Paniek, paniek, paniek, want wat moet je nu doen?! De eerste keer te laat komen als brugmug is altijd zenuwslopend. Je weet niet wat je kunt verwachten en hoe de verzuimmedewerker gaat reageren. Gelukkig valt het meestal heel erg mee, maar die eerste keer vergeet je niet meer.

4. De leraren overhalen de toets te verplaatsen
Je hebt op één dag twee schriftelijke overhoringen en een proefwerk, dat is echt zo niet oké. Massaal halen jullie de leraren over om de toetsen te verplaatsen, met als gevolg dat je op de dag zelf geen één toets meer hebt en een paar dagen later er weer drie op één dag hebt. Ach, in ieder geval weer een paar dagen uitstel.

5. Piepjestest
De. Hel. Op. Aarde. De piepjestest, oftewel de shuttlerun. Voor de sportievelingen onder ons was dit een makkelijke manier om een dikke 8 te scoren, voor de hardloophaters is het diepe ellende. Jezelf in een steeds hoger tempo naar de achterlijnen slepen: niet ons ding.

6. Softballen bij warm weer
Nog zo'n ding: als het eigenlijk te warm was om mega actief bezig te zijn, moet je softballen met gym. In van die vieze kleffe handschoenen die de hele school al heeft volgezweet ballen naar elkaar gooien. Again: voor de sportievelingen leuk, maar voor degene met een mindere motoriek is het proberen weg te slaan van die bal diepe ellende.

7. Zweten bij wiskunde
Bij wiskunde is het standaard zweten. Hoe hard je je best ook doet, je krijgt het gewoon niet voor elkaar. Je snapt het niet, je volgt het niet en het is nog stom ook. En trouwens, wat moet je er later mee doen? Tijdens de les zit je al te zweten van inspanning en bij een toets helemaal. Help!

 

A photo posted by @viagrashark on

8. Leven voor de kantine
Het geld dat je met je bijbaantje verdient geef je grotendeels uit in de kantine of de automaat. Je hebt zo je vaste rituelen. Op maandag een broodje gezond, op woensdag een lekkere reep en op vrijdag een frikandellenbroodje om het weekend te vieren. En tussendoor trek je nog wel eens wat uit het automaat, anders is het gewoon niet te overleven.

9. Lekker langzaam plassen
Tijdens de les moet je naar de wc, dus dit doe je dan ook zo langzaam mogelijk. Lekker rustig lopen naar de wc, langzaam plassen en weer heel rustig terug. Als je onderweg iemand tegen komt heb je helemaal winst, lekker een paar minuten kletsen. Misschien nog snel langs je kluis en dan snel terug naar het lokaal. Scheelt weer een paar minuten les!

Wat herken jij van de middelbare school?

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

16 reacties

 • 4 maanden geleden MarkerGirl16

  Wauw! ik herken echt bijna alles. Alleen die eerste niet pff.. Wij hebben alleen maar saaie oude leerkrachten

 • 6 maanden geleden smile

  oke raar

 • 6 maanden geleden bangtang_lizzy

  Veel te herkenbaar, ik dacht dat ik de enige was..

 • 7 maanden geleden lilli

  ja ik herken dit vooral nummer 1 !!!

 • 8 maanden geleden annaK

  ik ga zoon beetje dood als ik eraan denk dat je op je eerste dag al in de aula uitglijd hahaha voor de mensen dit dat gebeurd suc6

 • 10 maanden geleden Esther

  Wow echt bijna al deze dingen herken ik!! al helemaal die sport dingen en te laat komen als bruger ook.

 • 11 maanden geleden Soundsoldier

  het enige wat ik goed herken is de horde van meidenclickjes die overal naartoe gingen. 1 naar de wc? laten we met z'n allen gaan :'), terwijl min. 1 groeplid werkelijk moest, stonden de rest te kletsen aan de wastafel (of zelfs gewoon iedereen en was er geen sprake van 'hoge nood'. Ik vond het altijd zo'n raar concept.

 • 11 maanden geleden Vicky

  Die shuttlerun! DE HELL OP AARDE xD

 • 1 jaar geleden Saartje

  Ja helemaal😂😂

 • 1 jaar geleden Saartje

  Ja helemaal😂😂

 • 1 jaar geleden apple pie

  Allemaal helemaal waar! Zeker die wiskunde echt ik ben dat meisje die niet normaal slecht is in wiskunde met een 3 gemiddeld sorry maar mn hersenen zijn daar niet voor gemaakt😪

 • 1 jaar geleden PaperTown

  Hahaha zeker herkenbaar! @EDM @Httpx.Mary , dat is waar, maar je moet het niet te letterlijk nemen!

 • 1 jaar geleden Httpx.Mary

  Ik heb ook wiskunde nodig voor mijn opleiding en ik doe verpleegkunde hahah beetje vaag

 • 1 jaar geleden LovaticForever15

  Die te knappe leraren sws!

 • 1 jaar geleden EDM❤️

  Girlscene, het is niet waar dat je later niks hebt aan wiskunde, want voor vele opleidingen heb je wiskunde nodig

 • 1 jaar geleden xMaartjex

  HA die laatste doe ik altijd! Soms ga ik zelfs naar het hoofdgebouw van havo toe XD

 1. 1