Lifestyle

Dit zijn de allerleukste hits van de maand mei 2016

Maak de dansvloer maar vrij, want deze maand is er veel muziek bijgekomen waarop je NIET stil kan zitten! Gelukkig is het weekend én zitten de examens er voor veel mensen op, dus heb je alle tijd om lekker te feesten en te dansen. Dit zijn wat mij – Qmusic radio-dj Lieke – betreft de leukste liedjes van de afgelopen maand. Wat is jouw favoriet?

Justin Timberlake – Can’t stop the feeling

Watch on YouTube

Het is alweer drie jaar geleden sinds het laatste album van Justin Timberlake. Tijd dus voor nieuwe muziek! En gelukkig voor ons, heeft hij beloofd dit jaar twee albums uit te brengen. Ten eerste de soundtrack voor de animatiefilm Trolls, waar “Can’t stop the feeling” op staat én hij wil ook een eigen album uitbrengen. Daarvoor gaat ‘ie terug naar zijn roots en richting countrymuziek. Tijdens het Eurovisiesongfestival liet ‘ie zien dat hij nog steeds één van de beste performers te wereld is en deed ‘ie voor het eerst zijn nieuwe single live. Alle kandidaten waren in ieder geval diep onder de indruk.

Frans – If i were sorry

Watch on YouTube

Op dat Songfestival waren de verwachtingen hoog voor de kandidaat uit Zweden; Frans! Het nummer lijkt wel een béétje lijkt op, “Catch & release” in de deepend remix. Misschien dat het daarom meteen zo lekker klinkt. Hij heeft het Songfestival níet gewonnen, maar wordt wel het meest gedownload in iTunes.

Enrique Iglesias & Wisin – Duele El Corazon

Watch on YouTube

Het zou zomaar kunnen dat Enrique Iglesias voor de derde keer op rij een dikke zomerhit scoort. Het lukte al met “Bailando” en “El perdon” en zijn nieuwste single heeft eigenlijk precies dezelfde vibe als die andere twee nummers. “Duele el Corazon heeft niks met de zon te maken, maar betekent ‘Het hart doet pijn’. Tóch klinkt het als een vrolijke zomerhit!

Alvaro Soler – Sofia

Watch on YouTube

Wie vorig jaar ook een dikke zomerhit scoorde is Alvaro Soler met “El mismo sol”! De Spanjaard heeft een jaar niks van zich laten horen totdat de eerste zonnestralen weer doorbraken. En daar is ‘ie weer met een super aanstekelijk zomersliedje “Sofia”.

Kungs & Cookin’ on 3 burners – This Girl

Watch on YouTube

Cookin’ on 3 burners maakte een jazzy liedje dat in Australie een kleine hit was, maar verder niet echt opviel. Totdat de Franse DJ Kungs ermee aan de haal ging en deze chille remix maakte van “This Girl”.

Tinie Tempah & Zara Larsson – Girls like

Watch on YouTube

Ik ben stiekem wel een beetje fan van Zara Larsson. Niet alleen omdat ze volgens mij een heel leuk meisje is, ze kan ook lekker uithalen met haar stem, als een échte Beyoncé in de dop! Samen met Tinie Tempah maakt ze dit coole nummer, dat wel een klein beetje lijkt op “Drank & Drugs”. Misschien dat ie daarom meteen vertrouwd klinkt.

Ariana Grande – Into you

Watch on YouTube

Ariana Grande heeft eind deze maand haar nieuwe album gelanceerd met daarop natuurlijk de hit “Dangerous Woman” waar het album naar vernoemd is. Maar ook op haar nieuwe single “Into you” klinkt ze gevaarlijk 😉 Ook hoort er een sexy clip bij, het blijft toch Ariana Grande!

Drake, Wizkid & Kyla – One dance

Watch on YouTube

Hij staat al een tijdje hoog in de iTunes top 30, de nieuwe single van Drake. Je kent hem o.a. van “Work” samen met Rihanna en “Hotline bling”. Voor zijn nieuwste single werkte hij samen met Wizkid & Kyla die de vocals verzorgt en het is weer een lekker R&B nummer geworden met zijn herkenbare chille stem.

Milow – Howling at the moon

Watch on YouTube

Goede muziek hoeft niet altijd uit Amerika te komen, ook bij onze buren hebben ze goede muzikanten in huis. Milow brak ooit door met zijn versie van “Ayo technology”. Na lange tijd heeft ‘ie weer nieuwe muziek gemaakt en dat hij nog steeds mooi kan zingen hoor je wel in “Howling at the moon”.

Meghan Trainor – Me too

Watch on YouTube

Er was veel te doen over de videoclip bij de nieuwe single van Meghan Trainor. Ze hadden haar taille met Photoshop namelijk veel smaller gemaakt dan ‘ie in het echt is! En daar was Meghan Trainor niet blij mee. Dit liedje gaat namelijk over van jezelf houden zoals je bent. Gelukkig is de gephotoshopte clip offline gehaald en zie je nu de originele clip van haar nieuwe single “Me too”.

Qmusic radio-dj Lieke is maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.00 uur te horen op Qmusic.

Wat is jouw favoriete nummer?