Beauty

4 manieren waarop je bronzer kunt dragen

Zodra we ook maar iets van een zonnestraal spotten in het voorjaar en de zomer, pakken we gelijk onze bronzers erbij. Een zomerse gloed? Wij houden ervan! Maar wist je dat je bronzer op verschillende manieren kunt gebruiken? In dit artikel laten Girlscene’s Renée en Lisa zien hoe jij bronzer kunt aanbrengen op de (niet) traditionele manier.

Bronzer is zo’n typisch beautyproduct dat in de zomer helemaal hot is. Niet voor niets brengen budget en premium merken iedere zomer nieuwe, betere en grotere bronzers uit zodat vrouwen zichzelf weer een zomerse gloed kunnen aanmeten. Want of je nu al een kleurtje hebt of nog amper zonlicht hebt gezien, met bronzer fake je zo de look alsof je een middag lekker op het terras hebt gezeten. Om te laten zien hoe veelzijdig bronzer is, laten we je in dit artikel vier manieren zien waarop dit product te gebruiken is.


De bronzer die we in dit artikel gebruiken is de Maybelline Bricks Bronzer in 01 Blondes (€13,99).


1. Zomerse gloed
Je leest al de hele tijd over de zomerse gloed in dit artikel en dat is ook waar de meeste vrouwen bronzer voor gebruiken tijdens de zomer. Daarmee bedoelen we dat je bronzer met een fluffy kwast aanbrengt op de punten van het gezicht waar je als eerste de zon vangt. Dat is onder andere op de jukbeenderen en het voorhoofd. Als je hier bronzer aanbrengt lijkt het alsof je een dag in de zon bent geweest zonder dat je daadwerkelijk hebt gedaan! Het ‘warmt’ je gezicht als het ware op. Hierbij is trouwens de keuze tussen een matte en een glanzende bronzer en Girlscene’s Lisa vindt een glanzende bronzer voor de zomer mooi, zoals je op de foto ziet.


2. Contouring

Je kunt ook de zomerse gloed inruilen voor een ‘strakkere’ look. Contouring is mede dankzij de Kardashians groot geworden, maar je hoeft absoluut niet als een Kardashian over straat te gaan als je dat niet wil. Hoe doe je dat? Pak een kleinere compacte kwast die perfect past onder je jukbeenderen. Dip de kwast in de bronzer en zet je jukbeenderen, slapen, voorhoofd en kaaklijn aan. Op die manier krijgt je gezicht net iets meer vorm. Voor de glans is een beetje highlighter op je jukbeenderen aan te raden.


3. Oogschaduw

Dé tip om eruit te zien alsof je veel moeite hebt gedaan is om bronzer als oogschaduw aan te brengen. Doe het net als Lisa: veeg je vinger over de bronzer en breng het vervolgens aan op je oogleden. Zo ben je binnen één minuut klaar en kun je nog meer gebruiken maken van je bronzer die je normaal gesproken misschien nooit opmaakt. De perfecte bruine oogschaduw, als je het ons vraagt.


4. Decolleté
Het resultaat is heel subtiel, maar in de zomer kan het erg mooi zijn als je met een grote kwast bronzer aanbrengt op je sleutelbenen. Vooral als de bronzer een glansje heeft, want dan zie je het mooi glinsteren in de zon. Je hoeft niet bang te zijn dat de bronzer te aanwezig is, omdat je het met een grote kwast aanbrengt.

Wat is jouw favoriete manier om bronzer aan te brengen?

Must reads 👀