Health

Hoe blijf je er goed uitzien tijdens het sporten?

Je kent het wel: ben je lekker aan het sporten, stroomt het zweet van je gezicht af. Je mascara zit overal en de zweetvlekken op je sportkleding worden steeds groter. Je hoeft er niet op je mooist uit te zien, maar het is toch fijn als je er een beetje oké uitziet. In dit artikel lees je hoe je er goed uit blijft zien tijdens een lekkere workout.

# Laat je mooie kanten zien
Het is natuurlijk altijd een goed idee om je mooie punten te accentueren, maar doe dit ook tijdens het sporten. Koop sportkleding die goed bij je lichaam past. Kies geen te strakke kleding, maar ook zeker niet te grote kleding. Zorg dat de kleding mooi om je lichaam zit en accentueer dus je mooie kanten. Ben je trots op je billen en heupen? Kies dan voor een sportbroek met een felle kleur op de heupen en billen of een leuk detail. Als je deze punten liever wil verbergen, dan kun je kiezen voor een donkere kleur zonder print. Dit geldt niet alleen voor je heupen/billen, maar eigenlijk voor alles!

# Kies voor ademende kleding
Je hebt veel speciale kleding die van ademende stof is gemaakt. Probeer vooral geen katoen te dragen. Katoen absorbeert warmte en zweet en hierdoor blijft dit aan je lichaam plakken. Kies liever voor stoffen als nylon en polyester. Zo heb je toch minder kans op (extreme) zweetplekken.

# Ga voor natuurlijke make-up
Tijdens het sporten hoef je natuurlijk niet heel veel make-up te dragen. In principe kom je om te sporten, maar een beetje make-up is toch fijn. Kies in ieder geval voor een waterproof mascara zodat de mascara niet gaat uitlopen wanneer je gaat zweten. Als je snel last hebt van een glimmende huid, kies dan voor een poeder met mineralen. Hierdoor krijg je minder snel last van een glimmend gezicht.

# Draag een goedzittende sportbh
Je wil toch geen sportbh waar je borsten bijna uitvallen? Dit is niet heel flatteus en tegelijkertijd is het ook slecht voor je borsten. Kies voor een stevige sportbh die goed past en die je borsten goed ondersteunt. 

# Ga voor kleur!
Nee, je hoeft niet alle kleuren van de regenboog te dragen, maar een beetje kleur kan leuk zijn. Het kan ook je eigen enthousiasme goed doen! Als je niet heel erg van kleur houdt, kies dan voor een kleurige top en een donkere broek. Of precies andersom. 

# Doe je haar vast
Hoe graag je ook met los haar wil sporten: kies voor een kapsel waar je je haar vast doet. Los haar lijkt misschien heel leuk, maar tijdens het sporten wordt het niet heel veel beter. Je gaat zweten en dit doet je losse haar nooit heel goed. Er zijn heel veel leuke mogelijkheden om je haar vast te doen tijdens sporten. Denk bijvoorbeeld aan vlechten en knotjes. In dit artikel zie je een aantal leuke kapsels voor tijdens het sporten. 

# Dep je hoofd droog
Heb je veel last van zweet op je hoofd tijdens het sporten en krijg je altijd een glimmend hoofd? Maak een handdoek een beetje vochtig met water en dep je gezicht hiermee. Als je hier geen zin in hebt kun je ook een speciale sportspons kopen. Deze zijn hier ideaal voor.

# Gebruik accessoires
Het is natuurlijk niet zo dat je allemaal mooie sieraden om moet doen, maar denk bijvoorbeeld aan leuke sportaccessoires zoals een waterfles of een toffe yogamat. Op deze manier kun je het sporten nóg leuker maken voor jezelf en ook anderen kunnen onder de indruk zijn. 😉

Wat doe jij om er fris uit te blijven zien tijdens het sporten?

Bron, bron

Must reads 👀