Real life

Girls Issues: Ik voel me niet thuis in Nederland

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wilt omdat ze zich niet thuis voelt in Nederland.

Lieve Girlscene,

Ik zit al een tijdje met een naar gevoel. Ik ben van de zomer met mijn gezin naar Amerika geweest, we hebben hier een roadtrip gedaan naar onder andere: Los Angeles, San Fransisco en Las Vegas. Het was mijn eerste vakantie naar Amerika, het was ook meteen de beste en leukste vakantie van mijn leven!

We begonnen in Los Angeles, hier zijn we in totaal één week geweest. Ik vond het hier zo geweldig en tof! Het strand, de mode, de mooie huizen en auto’s. Ik voelde me helemaal thuis. Toen kwam jammer genoeg het moment dat we door moesten. Ik vond het jammer, maar ik wist dat we de laatste dag weer terugkwamen, omdat we ook weer terugvlogen via Los Angeles. Eenmaal terug in Nederland realiseerde ik me pas hoe erg ik Los Angeles miste en hoe leuk en mooi het er daar wel niet was.

Nu, een half jaar verder, krijg ik steeds meer last van dat gevoel. Ik heb al nachten lang wakker gelegen en liggen huilen. Dit komt vooral omdat ik me zo erg thuis voelde in Los Angeles en ik steeds meer merk dat ik me helemaal niet thuis voel in Nederland. Ik merk ook aan mezelf dat ik er steeds meer aan denk en dat ik ook erg verdrietig ben, omdat ik me ergens na één week meer thuis voel dan 15 jaar in Nederland.

Nu had ik al een tijdje een plan om na mijn middelbare school een jaar American High School te doen. Het probleem is dat dit nog erg lang duurt, ik ben namelijk nog maar 15 en zit in de 3e. Ik moet volgend jaar mijn VMBO-T diploma halen en wil daarna nog 2 jaar havo doen. Ik zit erover te denken om heel veel te sparen voor een talencursus in Los Angeles van een paar weken. Na mijn eindexamen (volgend jaar) heb ik namelijk erg lang vrij. Het jammere is dat dit erg duur is (€2580 exl. vlucht). Ik ga deze zomer gelukkig wel terug (in mijn eentje), alleen dit is naar kennissen en naar een hele andere plek, namelijk Ohio. Ik vind het alsnog super tof en ik hoop ook dat ik dit nare gevoel weer een beetje kwijtraak.

Ik heb het aan mijn ouders verteld en ze snappen mij helemaal. Ze merkten in Amerika al meteen dat ik me er erg op mijn gemak voelde. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met iets waardoor ik mij beter zou voelen of dat jullie iets zouden weten wat niet zo duur is in Los Angeles.

Groetjes ❤️

Lieve anoniem,

Wat gaaf dat je in Los Angeles bent geweest en dat je ook nog meer Amerikaanse steden hebt bezocht! Veel meiden zijn hier jaloers op, maar jij kunt dit alvast in je zak steken. Amerika is voor veel meiden een plek waar ze van dromen en het is dus ook heel begrijpelijk dat je een stad als Los Angeles heel erg leuk vindt!

Een High School Year is een mooie ervaring en dit is ook iets wat wij je zeker aanraden. Je leert erg veel tijdens zo’n jaar en het is een mooie gelegenheid om te zien hoe leuk jij Amerika nu eigenlijk vindt. Je kunt hier ook veel nieuwe mensen leren kennen die in Los Angeles wonen. Als je het echt graag zou willen zou je tegen die tijd ook in Los Angeles kunnen studeren, maar houd er rekening mee dat studeren in het buitenland erg duur is. Ook kost het redelijk veel moeite om een visum te krijgen en er zitten allerlei ingewikkelde regeltjes aan verbonden.

Dat je kennissen op kunt zoeken in Ohio is heel erg leuk! Misschien kennen zij wel mensen in Los Angeles. Zo zou je misschien voor minder geld naar Los Angeles toe kunnen. Als je echt goedkoop naar Los Angeles wil gaan dan is het beste om in een hostel te slapen, of bij mensen die je kent. Daarom zou een taalcursus of een High School Year een geschikte eerste optie zijn. Zo kun je nieuwe mensen leren kennen en connecties opbouwen in Los Angeles.

Hopelijk heb je iets aan onze tips en wij wensen je heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl