News

Oh my… Van dit Snapchat nieuws word je echt niet blij

Kunnen we al zeggen dat Snapchat het nieuwe Instagram is? Snapchat is taking over! De ene na de andere verandering en update vindt plaats en ondertussen snapt niet alleen Nederland erop los, maar ook de rest van de wereld! Zo blijf je via dit socialmediakanaal als eerste op de hoogte van Kardashian-nieuws (mocht het je interesseren). Maar van DIT nieuws word je minder blij…

Op de Girlscene redactie breekt er keer op keer een soort battle los als iemand het woord Snapchat laat vallen. Dan zingen we in koor: “Snapchat, all on the floor, Snapchat, give me some more…” waarbij we ‘Smack That’ van Akon dus veranderen in Snapchat. Maar goed, ondanks deze inside joke hebben we vandaag serieus nieuws. Het gerucht gaat dat er een grote verandering plaatsvindt bij Snapchat: content wordt wellicht algoritmisch weergegeven, net als op Instagram en Facebook.

Het nieuws werd gebracht door de website Bustle, die de naam van de bron anoniem houdt. Maar als we hen moeten geloven is het laatste gerucht dat een algoritmische feed onderweg is. Wat betekent dat? De volgorde van snaps die je ziet verandert en de kans is groot dat je meer gesponsorde items ziet van merken en accounts. Net zoals op Instagram bijvoorbeeld! En laten we het nu net hartstikke vervelend vinden dat we niet meer alle foto’s van de mensen die we volgen zien, omdat alles kriskras door elkaar staat. 

Natuurlijk is het een gerucht, maar laten we niet vergeten dat er meer socialmediakanalen zijn – zoals Facebook en Instagram – die dit hebben doorgevoerd. Het verbaast ons daarom ook niet dat Snapchat er überhaupt over na zou denken. To be continued…?

Wat vind jij van dit nieuws?