Lifestyle

Bewezen: selfie lovers vinden zichzelf té mooi

Je hebt een good hair day, je haar is on fleek of gewoon, omdat je je verveelt. Iedereen maakt weleens een selfie. Maar er zijn ook mensen die vrijwel uitsluitend selfies plaatsen (we kijken naar jullie Kim Kardashian en Kylie Jenner!). Onderzoek heeft aangetoond dat selfie lovers zichzelf té mooi vinden. Oeps… 

Plaats je regelmatig selfies? Dan hebben we slecht nieuws voor je, want selfie lovers vinden zichzelf vaak mooier dan ze daadwerkelijk zijn. Dat wijst een onderzoek van de University of Toronto uit. Dat is nog niet het enige slechte nieuws. Mensen die graag foto’s van zichzelf maken hebben een grotere kans om als ‘narcistisch’ en ‘ijdeltuit’ omschreven te worden. 

Voor dit onderzoek is een experiment onder 198 studenten gedaan. 100 studenten gaven toe dat ze wel van een selfie houden. De anderen maken bijna nooit een selfie. De studenten moesten een selfie maken én werden gefotografeerd door iemand anders. Daarna moesten de studenten de foto’s een cijfer geven op basis van aantrekkelijkheid en vriendelijkheid, maar ook hoe narcistisch de persoon eruitziet. 

Wat blijkt? Beide groepen vinden zichzelf mooier op de foto die ze zelf hebben genomen, maar de selfie lovers hadden zichzelf een véél hoger cijfer gegeven. Ook werden de selfie lovers als het meest narcistisch gezien. Opvallend genoeg vinden anderen de foto die is genomen door iemand anders mooier. 

De onderzoekers concluderen dat selfie lovers hun selfie mooier vinden dan andere mensen het vinden. Volgens de onderzoekers zorgen selfies voor een verstoord zelfbeeld. Dit kan volgens hen erger worden naarmate je vaker selfies maakt. 

Maak jij vaak selfies? 

Bron