Girlscene’s daily job!

Fashion door Redactie

Natuurlijk ken jij deze website door en door en lees jij iedere dag even snel de artikelen bij. Je weet ondertussen wie er allemaal werken door het wekelijkse verslag 'Girlscene's diary', maar wat doen we nou de hele dag? Wij nemen je even mee door onze dagelijkse activiteiten!

girlscene
Onze dag begint met het aanbellen bij deze deur.

een media

de hal
Na de voordeur lopen we even kort door deze hal om onze werkdag te beginnen!

De dag begint om negen uur. Dan starten we met z'n allen de computers op en zetten we een warm kopje thee. Iedere dag staan er altijd weer mails klaar en een to-do listje gemaakt door Danique. Iedereen heeft een to-do lijstje voor de dag. We gaan eerst op zoek naar een actueel nieuwtje die dezelfde dag om tien uur wordt gepubliceerd.

to do slijtje

Zodra we een nieuwtje hebben gaat een iemand aan de slag met dit artikel en de rest met zijn eigen to-do lijstje. Iedere dag moet je ongeveer vier tot vijf grote artikelen schrijven en een aantal artikelen erin zetten, zoals bijvoorbeeld ‘Show je kamer’, ‘Grenzeloos verliefd’ en alle andere vaste rubrieken die worden ingezonden door jullie. Iedereen maakt dus ongeveer acht artikelen per dag, veel hé?

webmail
De mail staat altijd open, omdat wij zo met elkaar communiceren. Danique stuurt altijd alle inzendingen door naar de stagiaires en die zetten ze dan op de website.

Waar onze artikelen over gaan verschilt per dag. Zo krijgen we bijvoorbeeld vaak tips ingezonden door Girlscene lezeressen. Daarop baseren wij dan onze artikelen. De meeste artikelen worden niet direct online geplaatst, maar gaan in de wachtrij. De winacties worden bijvoorbeeld al een maand van tevoren geschreven.

Danique houdt zich de hele dag bezig met het controleren van alle stagiaires, de to-do lijstjes maken en het contact met alle Girlscene lezeressen. Zo is ze bijna de hele dag bezig met het beantwoorden van mailtjes! Dat maakt natuurlijk niets uit, we zijn juist heel erg blij met al jullie goede ideeën en feedback.

vooruitzichten
Als alle artikelen af zijn, worden ze in onze 'vooruitzichten' gezet. Deze worden dan allemaal nog een keertje gecontroleerd.

Eigenlijk zitten we dus de hele dag achter de computer, van negen uur tot half zes, heel hard te tikken voor artikelen. Ook wordt de nodige research gedaan...

quirine
Stagiaire Quirine hard aan het werk

jitske
En tenslotte stagiaire Jitske ook hard aan het werk.

Toch gaan we altijd met z'n allen even een kwartiertje van de computer vandaan. Rond een uur gaan we namelijk altijd even naar de Albert Heijn om de hoek en dan kopen we altijd een lekkere boterham of geven toe aan onze verslavingen, zoals: soep, tosti’s of chocolade! Zodra we terug zijn smeren we onze boterham en eten we deze op achter de computer. We moeten namelijk snel weer verder!

pakketten

de kast

rimmel

Ook krijgen we iedere week weer een hoop pakketjes toegestuurd van allerlei beautymerken. Deze producten proberen we dan altijd te reviewen of we leggen ze in de grote ‘Girlscene beauty kast’. Jaha, deze kast is helemaal gevuld met de lekkerste crèmes, foundations, oogschaduws, mascara’s en nog veel meer! Deze bewaren we eigenlijk altijd voor jullie. Soms geven we ze weg met winacties of we stoppen ze in een goodiebag die we sturen naar iemand die een gouden tip heeft gestuurd of een artikel heeft gemaakt. Natuurlijk versturen we ook altijd hele grote pakketten naar onze moderators.

Meestal als de werkdag erop zit worden we uitgenodigd op persevents van allerlei merken, zoals The Body Shop, Hema of Syoss. Deze bezoeken wij dan in onze vrije tijd om daar ook weer over te schrijven. Onze to-do lijst wordt dan ook dagelijks up-to-date gehouden door onze laatste bezoekjes!

girlscene

Gedurende de dag houden we ook de hele tijd Girlscene in de gaten. Zo kijken we iedere reactie na die jullie plaatsen op onze website. Als jullie vragen hebben zoeken we altijd persoonlijk contact of laten we een berichtje achter. We zijn namelijk altijd heel erg blij met jullie reacties! Ook controleren we zoveel mogelijk op spelfouten, Emma houdt zich hier iedere dag minimaal een uur mee bezig. Helaas slipt er toch zo nu en dan een foutje in, maaaar we zijn en blijven natuurlijk ook maar gewoon mensen :-)

thee

Als we eenmaal klaar zijn hebben we altijd een hele volle buik. Nee, niet van het lekkers overdag, maar van de liters thee die er doorheen vliegen! We beginnen de dag met een kop thee en drinken dit eigenlijk de hele dag door. Of we er genoeg van krijgen? Niet echt! We kopen om de zoveel tijd even een lekker smaakje en we kunnen er weer tegenaan ;-)

redactie
De redactie 'a.k.a.' het kippenhok. Twintig meiden, vier redacties, bij elkaar op een klein stukje kantoor.

stagiaires
Stagiaires Quirine, Jitske en Emma op een rij.

buiten
En na een lange dag werken zijn we stiekem ook wel weer blij dat we weer heerlijk buiten zijn in hartje Amsterdam!

Had jij verwacht dat onze dag er zo uit zou zien?

Door: Jitske