Beauty

Contouring voor dummies met L’Oréal Infallible Sculpt… werkt het echt?!

Het heeft even geduurd, maar we zijn blij dat betaalbare cosmeticamerken nu ook contourkits uitbrengen! Zo is de natuurlijke variant van de Kardashian look voor iedere vrouw binnen handbereik. L’Oréal bracht onlangs het Infallible Sculpt Contouring palette uit, wat gelabeld wordt als een ‘makkelijke, toegankelijke manier om je gezichtscontouren te accuenteren’. Maar werkt het?!

Cosmeticamerken proberen contouring bij alle vrouw aan de man te brengen. Het is zo’n grote trend dat de contourkits als warme broodjes over de toonbank gaan en daar willen merken natuurlijk op inspringen. Bovendien geeft het je gezicht net iets extra’s als je het aanzet met een donkere en lichte kleur. Maar is het L’Oréal Infallible Sculpt Contouring Palette echt zo makkelijk en toegankelijk als L’Oréal beweert? Girlscene’s Renée en Marlieke (ervaren en iets minder ervaren) testen het uit.


Yann Joffredo van L’Oréal zegt het volgende over het nieuwe contouring palette: “Wij geloven dat elke vrouw als een ware architect van haar eigen schoonheid de mogelijkheid moet hebben om zelf op een makkelijke, toegankelijke manier haar gezichtscontouren te accuenteren. Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk zo’n look te bereiken.” Met andere woorden, met dit product kan iedere vrouw shapen. Of dat echt zo is ontdekken wij voor je!


Renée weet veel van beauty en contouring valt daar ook onder, maar shapen met crème producten is iets wat ze eigenlijk nooit doet. Marlieke is fan van bronzer in poedervorm, dus contouring met dit palette is voor haar ook iets nieuws. Highlighter gebruikt ze daarentegen nooit. Note: de highlighter in dit palette is mat en niet glanzend zoals je op de foto hierboven misschien wel ziet.


De kleuren van het light/medium palette. Hoewel de contourkleur warm lijkt is heeft het wel overduidelijk een grijze ondertoon in de verpakking. De highlighter is licht, koel en mat.


Wij vonden de donkere kleur aanbrengen met een platte foundationkwast het makkelijkst. Voor de highlighter gebruikten we onze vingers. Het vervagen doen we vervolgens met een fluffy kwast. Best veel tools voor iets wat toegankelijk moet zijn voor iedereen! Je kunt ook alles met je handen doen, maar daar moet je wel van houden (wij niet).


Voor


Na


Na

Oordeel Renée: Bij een bleke huid is het belangrijk dat je de donkere kleur echt goed blendt, anders zie je vieze vegen op je huid. 😉 Het aanbrengen gaat makkelijk, hoewel je de highlighter wel overduidelijk op mijn huid ziet zitten. Volgens de bijgeleverde handleiding is mijn hoofd ovaal van vorm en moet ik daarom de donkere kleur aanbrengen onder mijn jukbeenderen en langs mijn voorhoofd. De lichte kleur gaat onder mijn ogen, op mijn neusbrug en kin. Daar zie ik echter niet veel van terug.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10


Voor


Na


Na

Oordeel Marlieke: Allereerst pakt de donkere kleur op mijn huid veel lichter uit, waardoor je het bijna niet ziet. Daardoor oogt het wel natuurlijk! Volgens het boekje heb ik een hartvormig hoofd (rond voorhoofd, scherpe kaaklijn) en daarom moet ik de donkerste kleur aanbrengen onder mijn jukbeenderen, langs mijn hele voorhoofd en op mijn kin. De lichte kleur breng ik met mijn vinger aan op mijn jukbeenderen, op mijn kaak, op mijn kin en op mijn voorhoofd, maar van die highlighter zie je niets op mijn huid.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10

Waarom krijgt het L’Oréal Infallible Sculpt Contouring Palette een 6?
In principe is dit palette toegankelijk en makkelijk in gebruikt zoals de belofte luidt. Het boekje met instructies is ideaal voor vrouwen die niet zo goed weten welke kleur waar moet bij haar gezichtsvorm, maar we zijn simpelweg niet helemaal onder de indruk. De highlighter is bijna niet te zien en versmelt niet mooi met de huid, waardoor je het van dichtbij goed op de huid ziet liggen. Bij Marlieke is het eindresultaat natuurlijk. Dat is mooi, maar voor de hoeveelheid werk die erin zit verwachten we toch net iets meer. Nu we het product hebben getest zijn we het er allebei mee eens dat we er niet €15,99 voor zouden neerleggen. Het is een oké product, niet heel slecht maar ook niet heel goed. Gemiddeld, vandaar de 6!

Heb jij dit product al geprobeerd? Zo ja, wat vind jij ervan?

Must reads 👀