Beauty

6 simpele stappen om een nóg mooiere huid te krijgen

Dat je je gezicht moet reinigen weet je waarschijnlijk wel. Maar wat is het verschil tussen een reiniger en een tonic? En in welke volgorde moet je je gezichtsverzorging gebruiken? Nog best lastig om een goede routine te creeëren die bij je gezicht past. Girlscene geeft je in dit artikel alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken!

In de ochtend
‘s Ochtends is je huid minder vies dan ‘s avonds, je hoeft het dan ook niet zo intensief te reinigen. Toch is het vaak wel lekker wakker worden om je gezicht wat op te frissen. Je kunt een reiniging in de vorm van een melk of juist gel gebruiken. Probeer je producten af te stemmen op wat je huid nodig heeft. Gebruik na het wassen een dagcréme en eventueel wat serum. Een vette huid heeft baat bij een matterend product, terwijl de droge huid liever iets heeft wat hydrateert. Als je dagcrème is ingetrokken (dat duurt meestal maar een minuut of twee) kun je je dagelijkse make-up aanbrengen. Zo gebruik je je dagcrème op de juiste manier.

In de avond
‘s Avonds zul je wat langer bezig zijn. Allereerst moet je je make-up verwijderen. Verdwijder met een speciale oogmake-upreiniger je ogen en maak je de rest van je huid schoon met bij voorbeeld een reinigingsmelk of facewash. Wat is het verschil? Een facewash masseer je in op een vochtige huid en was je er met water weer vanaf. Een reinigingsmelk gebruik je met een watje of met je handen en hoef je er niet per se af te halen. Als je een watje gebruikt moet je hem wel tijdig vervangen zodat hij nog goed het vuil opneemt. Als je een reinigingsmelk gebruikt is het wel handig om nog iets van een gezichtstonic te gebruiken, dan haal je de laatste resten vuil en reinigingsmelk van je gezicht. Daarna kun je een lekkere nachtcrème gebruiken, zodat je morgen met een babyzacht huidje wakker wordt!

Waarom reinigen als je geen make-up draagt?
Waarom zou je überhaupt je gezicht reinigen als je toch geen make-up draagt? Overdag hoopt zich best wat vuil op op je gezicht. Dit geeft niet, hier kan je huid best tegen. Maar ‘s nachts wil je huid zich herstellen en dat gaat beter als jij het vuil en vet er af haalt. Nachtcrème opdoen terwijl je huid nog vies is, werkt minder goed dan op een schone huid.

Reinigingsmelk
Product om vuil van je gezicht af te halen, kan met of zonder watje. Meiden met hele droge huiden kunnen een voordeel hebben van reinigingsmelk omdat het minder uitdroogt. Maar ook meiden met een vettere huid kunnen hier baat bij hebben. Als je een vette huid hebt is het sowieso belangrijk dat je een reiniger gebruikt die niet uitdroogt, het liefst eentje met olie. Dat klinkt misschien gek, maar wanneer je een agressieve reiniger gebruikt haal je het vet uit je gezicht. Dit zorgt ervoor dat je huid meer talg gaat produceren, waardoor je huid nog vetter wordt.

Cleanser
Ook dit product gebruik je om vuil van je gezicht te halen, alleen dit werkt met water. Bij dit product moet je opletten of er wel of geen alcohol in zit. Alcohol werkt reinigend, maar daarnaast ook uitdrogend. Zowel droge als vette huiden kunnen dit niet zo goed hebben. Kies dus voor een milde cleanser die je huid niet trekkerig, maar zacht achterlaat. Let op bestanddelen als parfum en alcohol, deze vermijd je liever.

Tonic
Tonic (of lotion) gebruik je om de allerlaatste resten make-up en reiniging van je gezicht te verwijderen. Tonic is vaak iets heftiger qua bestanddelen en maakt daarom extra goed schoon. Dit product voegt dus wel echt iets toe aan je routine en is niet alleen maar een extra product. Er zit wel vrij veel alcohol in tonic, dus voor zeer droge huiden is het wel even opletten.

Bron, bron, bron
Beeld: Istock

Must reads 👀