Lifestyle

OMG: Dit doet shapewear met je lichaam

Het dragen van shapewear wordt steeds meer geaccepteerd. Onder een strakke jurk ziet het er nu eenmaal mooi uit. Daarnaast zijn er veel sterren die toegeven dat ze gebruik maken van corrigerend ondergoed om er mooier uit te zien. Maar als je weet wat corrigerend ondergoed echt met je lichaam doet, denk je wel twee keer na voordat je je in een strak broekje wurmt.

Neem bijvoorbeeld Kim Kardashian. Deze ster met prachtig zandloperfiguur geeft toe dat ze regelmatig shapewear draagt. Sterker nog, Kim draagt vaak twee broekjes over elkaar heen. Opzich is dat geen probleem natuurlijk, tot je de gevaren van shapewear kent…

Shapewear kan zorgen voor maagzuur-oprispingen
Door de constante druk op je maag kan het zijn dat je maag een reflex geeft. Hierdoor wordt maagzuur omhoog geperst en dat kan best pijnlijk zijn. Behalve dat het pijnlijk is, is het ook slecht voor je maag- en slokdarm. Niet zo goed dus!

Shapewear perst je organen bij elkaar
Say what?! Maar echt: het schijnt dat shapewear je organen bij elkaar drukt waardoor onder andere je spijsverteringsstelsel van slag kan raken. Stel je maar voor, wanneer je veel gegeten hebt maak je vaak je broek los. Nu werkt het andersom, alles wordt juist naar binnen gedrukt. Daar is je lichaam niet blij mee!

Shapewear belemmert je in je bewegingen
Logisch natuurlijk, want als shapewear niet strak zou zitten dan zou het ook niet werken. Maar het beperkt je lichaam wel in z’n natuurlijke gang van zaken. Zoals we al noemden is het slecht voor je spijsverteringsstelsel, je maagreflex en je spieren. Daarnaast zit het natuurlijk ook niet zo lekker. Er wordt daarnaast beweerd dat het zelfs voor paniekaanvallen kan zorgen, doordat je niet natuurlijk kunt ademen. Dit kan weer tot hyperventilatie leiden.

Shapewear is slecht voor je spieren
Het dragen van shapewear is slecht voor je spieren. Denk je maar eens in: je draagt ook geen brace om je enkel als je nergens last van hebt, want dit is niet goed voor je. Waarom zou je dan ondersteuning voor je rug dragen? Natuurlijk is het niet zo dat je na één keer shapewear dragen gelijk de pineut bent. Maar als je vaak ondersteuning draagt, terwijl je dit helemaal niet nodig hebt is het wél slecht.

Shapewear is slecht voor je bloedcirculatie
Door de constante druk op je buik, heupen en benen kan het bloed niet lekker meer stromen. Daar merk je in het begin niet zoveel van, maar het is wel ontzettend gevaarlijk. Ook al draag je het shapewear alleen om je bovenbenen, het kan de circulatie van bloed naar je benen afknellen en dat is nooit goed. Het kan leiden tot gevoelloosheid en last van je zenuwen.

Shapewear bevordert bacteriën
Omdat shapewear zo strak zit kan je huid eronder makkelijk warm en broeierig worden. Dat is de ideale omgeving voor bacteriën. Als je zweet komt er met het zweet ook een aantal soorten bacteriën mee naar boven, en op deze manier blijven die onder de stof op je huid broeien. Laat staan wat er gebeurt bij leer of latex..  Yuk! 

Gelukkig zeggen experts niet dat je nooit meer shapewear mag dragen. Ze waarschuwen alleen om het niet dag in dag uit te dragen. Dus heb je een feest waarbij je er echt op je best uit wil zien? Dan kun je prima een shapewear-setje dragen. Dat is dan weer goed nieuws!

Draag jij vaak shapewear?

Bron, bron